Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arvokisamitalistit kohtasivat Vantaan liikuntagaalassa – Korson Kaiun konkareilla riitti menestystä 59 mitalin edestä

59 mitalia. Niin monta SM-, PM- tai MM-mitalia Korson Kaiun konkariurheilijat voittivat viime vuonna.

– Tänä vuonna tavoitteena on saada 70 mitalia, lohkaisee yksi konkarijaoston mitalisteista, muun muassa yleisurheilun heittolajeissa kunnostautunut Kari Nuikka

– Ja jos olosuhteet olisivat paremmat, saisimme vieläkin enemmän mitaleja, kilpakävelyn arvokisamitalisti Asta Savukoski komppaa.

Tänä vuonna tavoitteena on saada 70 mitalia."

Osa Korson Kaiun arvokisamitalisteista nautti keskiviikkona juhlahumusta Vantaan liikuntagaalassa, johon oli viime vuoden tapaan kutsuttu vantaalaisia tai vantaalaista seuraa edustavia arvokisamitalisteja.

Näky gaalassa oli vaikuttava, sillä mitalisteja Vantaalla riittää. Paikalla oli niin junioriurheilijoita kuin konkareita, lukuisista eri lajeista rytmisestä voimistelusta moottoriurheiluun ja kamppailulajeihin.

Korsolaiseen konkarijaostoon kuuluu vajaat 30 harrastajaa, joista aktiivijäseniä on noin 15. Lajeina on yleisurheilu sekä perinneurheilulajit, kuten saappaanheitto, autonrenkaan heitto ja voimakiekko. Petankkiakin pelataan.

– Laji valitsee urheilijan, toteaa Nuikka.

Hän ei enää juokse maratoneja tai hyppää pituutta, mutta heittolajit kulkevat. Siitä on osoituksena kaulassa killuvat mitalit.

Perinneurheilulajien SM- ja MM-mitalisti Merja Vainio toteaa, että toimintaan voi tulla mukaan matalalla kynnyksellä. Aloittelijoita kyllä neuvotaan.

– Urheilemme pilke silmäkulmassa, eikä kaikkea oteta niin vakavasti, hän toteaa.

Yksi asia hyväntuulisia mitalisteja kuitenkin harmittaa, nimittäin harjoitusolosuhteiden puutteet Itä-Vantaalla.

Tällä hetkellä konkarit treenaavat Hakunilan väestönsuojassa kerran viikossa, pitkän tauon jälkeen. Mutta ulkokentillä ei ole kunnon heittopaikkoja.

– Korson kentällä on kuularinki, mutta ei muuta. Ja Sotungin urheilukentän moukarihäkkiä ei saa tekonurmikentän vuoksi käyttää, Nuikka harmittelee.

Lue myös:Aleksandra Blinnikasta Vantaan vuoden urheilija – katso kaikki palkitut