Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa Ducksin seuraikoni Toni Kankaanpää lopetti liigauransa – pelipaita menee myyntiin

Vantaa Ducks oli voittanut lentopalloliigassa yhdeksästä viimeisimmästä pelistään kahdeksan. Maaliskuun puolivälissä edessä oli vielä tuplapelireissu runkosarjan päätteeksi. Lauantaina piti pelata Kokkolassa ja sunnuntaina Rovaniemellä.

Koronavirusepidemian vuoksi sarjat keskeytettiin. Ducksilta jäi kallis reissu onneksi tekemättä.

Säästyneille euroille on vielä käyttöä. Ducks on jo pyytänyt kannattajiaan mukaan taloustalkoisiin ja on laittamassa myyntiin joukkueen pelipaitoja.

– Jos ei minun paidastani tule tarpeeksi korkeaa tarjousta, pitää varmaankin ostaa se itse, sanoo Toni Kankaanpää, jonka pitkä ura päättyi tähän kevääseen.

Hänen onnekseen viimeiseksi peliksi jäi Korsossa täydessä Lumo-hallissa 7. maaliskuuta pelattu peli Savo Volleytä vastaan.

– Otimme vielä makean voiton. Jäähyväisottelu tyhjille katsomoille ei olisi ollut viimeiseksi muistikuvaksi kiva.

Ducks olisi ilmeisesti sijoittunut runkosarjassa kuudenneksi. Puolivälierissä vastaan olisi todennäköisesti tullut kolmen edellisen kauden mestari VaLePa. Pudotuspelien kotiottelunsa Ducks olisi kaiketi pelannut Energia-areenalla.

Kankaanpäätä harmittaa, että jäi näkemättä, mihin Ducksin rahkeet olisivat lopulta riittäneet.

– VaLePalla oli laaja materiaali, mutta mekin otimme loppukaudesta voittoja koko joukkueen voimin, kun palaset olivat loksahdelleet kohdilleen.

Viime kuussa 36 vuotta täyttänyt Kankaanpää ehti pelata ammatikseen myös Virossa, Kyproksella, Puolassa, Itävallassa ja Sveitsissä.

– Hienoja hetkiä oli paljon. Vaikea nimetä mitään yksittäistä ykköseksi.

Katkerimman muiston Kankaanpää kaivaa beach volleyn puolelta, missä hän on myös ollut melkoinen tekijä.

– Anssi Hakalan kanssa kesällä 2007 Ahvenanmaalla maailmankiertueen osakilpailussa olimme lähellä Suomen lajihistorian ensimmäistä osakilpailuvoittoa. Mutta hävisimme tanskalaisparille kolmannen erän 15–13, kun torjuin ottelupallon kymmenisen senttiä leveäksi.

Kankaanpää on lähtöisin Helsingin Puistolasta ja aloittanut lentopalloilun PuMa Volleyssä.

– Minulle on ollut tärkeää, että Suomessa pelaan pääkaupunkiseutulaisessa seurassa.

Kaikki 13 Suomen pääsarjassa pelaamaansa kautta hän edusti Korson Vetoa (syksystä 2016 alkaen nimellä Vantaa Ducks). Pienenä kauneusvirheenä on yksi puolikas kausi Muuramessa.

– Kun palasin Kyprokselta Suomeen vuonna 2009, pääkaupunkiseudulla ei ollut liigajoukkuetta. Pelasin MuurLessa jouluun asti. Sitten lähdin Puolaan.

Puola olikin Lähteenmäen mielestä urheilulliselta kantilta katsottuna uran paras maa.

– Siellä todella arvostetaan lentopalloa. Kaupungeista hienoin on ollut Itävallan Innsbruck. Siellä pääsin pelaamaan Mestarien liigaa.

Toni Kankaanpää ei putoa tyhjän päälle. Hän on kouluttautunut insinööriksi ja työskentelee tällä hetkellä kahdenkin teknologiayrityksen palveluksessa muun muassa etätyökaluja fysioterapia-alalle suunnitellen. Melkoisen ”elämäntaparemontin” Tonille tarjoaa myös pari viikkoa sitten syntynyt poikavauva.

Päätös liigauran lopettamisesta tähän kevääseen sementoituikin jo ennen kauden alkua, kun pienokainen ilmoitti tulostaan.

– Nyt on parempi viettää aikaa kotona pienen lapsen kanssa kuin olla illasta toiseen lentopallohallilla.

Matti Hannula