Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilan Tiikerien kaudelle tyylikäs päätös – säilyminen salibandyliigassa varmistui jatkoaikamaalilla

Lähes tarunhohtoisesti viime keväänä salibandyliigaan noussut ja vuoden 2019 vantaalaisjoukkueena kuukausi sitten Vantaan liikuntagaalassa palkittu Tikkurilan Tiikerien miesten joukkue oli maineensa veroinen tämän kauden runkosarjapeliensä loppuun asti.

Viime lauantaina pelatulle päätöskierrokselle lähdettäessä Tiikerien käpälät olivat vielä hieman kaltevalla pinnalla putoamisuhan suhteen.

Joukkue nousi kuitenkin kotiareenallaan upeasti jatkoaikavoittoon Turun Palloseurasta ja nappasi kaksi sarjapistettä.

Isäntien 5–5-tasoitus syntyi Christian Remeksen lavasta kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Joakim Lund teki Tiikereille 6–5-voittomaalin ylivoimalla, kun jatkoaikaa oli pelattu 3.54.

Päätöskierrokselle lähdettäessä Tiikerit ja kuopiolainen Welhot olivat tasapisteissä putoamiskarsintaviivan molemmin puolin sijoilla 11 ja 12. Welhoilla oli kaksi maalia huonompi maaliero, mutta enemmän tehtyjä maaleja. Kupletin juoni siis oli, ettei Tiikerit saanut hävitä kuin yhdellä maalilla enemmän kuin Welhot vieraspelissään Tampereella.

Loppujen lopuksi Welhot sai runkosarjavoittaja Classicilta köniinsä kahdeksalla osumalla (12–4) eikä Tiikerien joutuminen putoamiskarsintoihin ollut lähelläkään.

– Pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua pelaajat saivat tietää, mikä Tampereella on tilanne, kertoi Tiikerien helpottunut vastuuvalmentaja Miro Mäkelä Tieto kenties vapautti pelaajat loppuhetkiksi, ja viidenneksi runkosarjassa sijoittunut TPS taipui tappioon.

– Lähdimme pelaamaan omaa peliä emmekä peruuttelemaan, sanoi tiikeriluotsi Mäkelä.

– Toki pelitapamme on loppukaudesta ollut vähän aiempaa passiivisempi.

– Iso oppimisprosessi, Mäkelä kiteytti kauden.

– Tästä on hyvä jatkaa. Uskon, että tällä ryhmällä on vielä paljon reservissä. Nyt on hyvää aikaa saada taustoja vielä parempaan kuntoon, ja muutamia uusia pelaajia on tulossa, Mäkelä valotti.

– Ensi kaudella lähdemme tosissamme jahtaamaan paikkaa kahdeksan sakkiin.

Tiikerit meni turkulaisvieraitaan vastaan juuri ennen avauserän puoliväliä kymmenen sekunnin sisään tekemällään tuplalla 2–0-johtoon, viimeistelijöinä Tomi Palin ja Mattias Kokljushckin Mutta nelisen minuuttia myöhemmin peli oli tasan ja vielä ennen ensimmäistä erätaukoa TPS meni johtoon.

Toisessa erässä Lund ensin tasoitti, mutta sitten TPS teki suhteellisen nopean tuplan. Palin nosti kuitenkin vantaalaiset erän puolivälissä uudelleen maalin päähän.

Loppuerä pelattiin ilman maaleja, ja maalittomalta näytti myös viimeinen 20-minuuttinen, kunnes Remes viime hetkillä iski. Lund ratkaisi sitten pelin, mutta tärkeä mies voiton takana oli myös maalivahti Nemo Sipilä, joka useilla loistavilla torjunnoillaan piti pömpelinsä puhtaana Tiikerien kauden viimeiset 36 minuuttia. Leevi Loippo syötti vantaalaismaaleista puolet.

– Lähdimme siitä, että kun otamme pisteitä, suora säilyminen on varma, kommentoi Lundin tavoin kaksi maalia tehnyt Palin.

– Tavoite täyttyi, vaikka tiukoille meni, Palin, 29, myhäili. Tiikerien oma kasvatti oli myös tyytyväinen omaan kauteensa.

– Annan kasin. Joukkueena paransimme kauden mittaan tosi paljon. Alkukaudella tuli rumiakin kyykkäyksiä, kun opettelimme liigavauhtia. Mutta joulun jälkeen tappelimme oikeastaan joka pelissä voitosta.

Matti Hannula