Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilan Tiikereiden Joakim Lund, 17, nousi joukkueensa tehokkaimmaksi pelaajaksi – "Osaan sijoittaa pallon juuri sinne minne haluan"

URHEILU Vasta 17-vuotias Joakim Lund johtaa esimerkillään Tikkurilan Tiikerit kohti pudotuspelitaistoja.

Tikkurilan Tiikerien kausi salibandyn Divarissa on sujunut hyvin valoisissa merkeissä. On kuitenkin yllättävää, että joukkueen maalinteosta suurinta vastuuta kantaa vasta 17-vuotias Joakim Lund, joka johtaa myös koko sarjan pistepörssiä.

Onnistunut alkukausi sekä valinta Divarin joulukuun pelaajaksi ovat tulleet myös nuorelle itselleen pienimuotoisena yllätyksenä.

– En olisi ennen kauden alkua uskonut, että saan kuukauden pelaaja -tittelin Divarissa. Enkä sitä, että johtaisin pistepörssiä pelaten vähemmän otteluita kuin muut. Mielestäni erittäin onnistunut kausi, Joakim Lund sanoo.

 Mielestäni mulla on aika vaarallinen veto. Osaan sijoittaa pallon juuri sinne minne haluan.”

Myös joukkueena Tiikerien kautta voi pitää tähän asti onnistuneena, vaikka kauden alun kahta kotivoittoa seurasi peräti kuuden pelin tappioputki. Sen jälkeen vantaalaiset ovat petranneet pelaamistaan huomattavasti ja nousseet sarjataulukon kärkipäähän saakka.

Tiikerien joukkueen syömähampaana on toiminut ykkösketju Joakim Lund–Miika Iskanius–Tomi Palin, joiden keskinäiset kemiat ovat sopineet hyvin yhteen.

Eniten maaleja on kuitenkin tehtaillut Lund, joka on tehnyt 16 kamppailussa keskimäärin kaksi maalia ottelua kohden.

– Mielestäni mulla on aika vaarallinen veto. Osaan sijoittaa pallon juuri sinne minne haluan, Lund sanoo.

Se, että Lundin veto on vaarallinen, ei ole sattumaa. Ennen harjoitusten ja pelien alkua Lund keskittyy joka kerta laukoessaan siihen, mihin hän haluaa pallon laittaa, kuten Lund itse asiaa kuvailee.

– Keskityn alkulämmöissä siihen, että laitan pallon veskarin jalan yli vasempaan yläkulmaan tai minne ikinä haluankaan. Sitten se tulee peliin mukaan.

Oulunkylässä koko ikänsä asunut SSV:n kasvatti siirtyi Tiikereihin viime kaudeksi EräViikingeistä, jossa hän pelasi yhden kauden.

Tiikereihin siirtymisen myötä Lund myös aloitti lukion ruotsinkielisessä Brändö Gymnasium -urheilulukiossa, josta hän kirjoittaa ylioppilaaksi vuoden 2020 keväällä.

Vaikka pelillisesti Lundin voisi katsoa olevan valmis Salibandyliigaan jo tulevana syksynä, pelaa hän todennäköisesti vielä ensi vuoden Divaria Tiikereissä.

– Kirjoitan ylioppilaaksi ensi vuonna, joten keskityn kouluun enemmän. Valmistumisen jälkeen voi alkaa puhua Salibandyliigasta ja kehittyä siellä sitten hyväksi pelaajaksi.

– Mitään ei ole tietenkään lyöty kiinni, mutta olemme perheen kanssa puhuneet, että koulu olisi järkevämpi hoitaa ensiksi, hän lisää.

Onnistunut kausi on poikinut oulunkyläläiselle myös kolme maajoukkuekutsua alle 19-vuotiaiden joukkueeseen.

Viimeisin kutsu tuli tammikuussa, jolloin Lundia pyydettiin Tiikeri-puolustaja Niklas Kuisman kanssa maaotteluihin Ruotsia vastaan Espooseen 1.–2. helmikuuta.

Espoon Metro Areenalla pelattaviin kamppailuihin Suomelle jäi paljon parantamisen varaa lokakuisesta Uppsalan reissusta. Silloin Ruotsi kylvetti Suomea 10–4-lukemin.

– Ruotsia vastaan pääsimme pelaamaan isommalle katsomolle ja siellä (Uppsalassa) olikin aika paljon katsojia. Ikävä juttu, että me hävisimme sen niin isosti. Nyt meillä on mahdollisuus näyttää viikonloppuna, ettei me oikeasti olla niin huonoja, Lund sanoo.

Loppukauden suhteen Lundilla pitää kiirettä, sillä hän pelaa edustuksen lisäksi SM-sarjaa Tiikerien A- ja B-junioreissa.

Vaikka vapaa-aika on tiukassa, pyrkii Lund löytämään itselleen yhden vapaapäivän viikossa.

– Kyllä melkein joka päivä on jotain tekemistä. Olemme pyrkineet saamaan aina yhden päivän, jolloin ei olisi mitään. Se ei aina onnistu, mutta se on tavoite.

Teksti: Simo Arkko