Pakkalan Palloseura aloittaa yhteistyön La Liga -seuran kanssa – näin valmentajien osaamista lisätään

URHEILU Pakkalan Palloseura satsaa tulevaisuuteen kehittämällä seuran valmentajia espanjalaisten avulla.

RCD Espanyolin Suomen akatemian valmentaja Mika Moilanen sekä Pakkalan Palloseuran seurakoordinaattori Risto Tikka ja puheenjohtaja Pekka Front löivät kättä päälle yhteistyön merkiksi. Simo Arkko

toimitus

Pakkalan Palloseura on tehnyt sopimuksen espanjalaisseura RCD Espanyolin kanssa suomalaisseuran valmennusosaamisen kehittämisestä.

Jatkossa PPS saa nauttia espanjalaisesta valmennusosaamisesta, kun Antonio Mejias saapuu Suomeen helmikuussa.

Espanjalaisvalmentajan tärkeimpänä tehtävänä on kehittää PPS:n valmennusosaamista ja sitä kautta myös pelaajien harjoituksia.

Pakkalan Palloseura ei ole Mejiasin ainoa valmennettava seura, sillä RCD Espanyol tarjoaa akatemiatoimintaansa tästä lähtien myös Lohjan Pallolle.

Malli eroaa perinteisestä suomalaisesta tavasta, jossa jokaisesta junioriseurasta lähtee muutamia valmentajia Palloliiton järjestämään valmentajakoulutukseen, jonka jälkeen he jakavat osaamistaan muille.

Pakkalan Palloseura kuitenkin haluaa, että seuran kaikki valmentajat saavat koulutusta. Tärkeää on myös se, että koulutus tapahtuu jatkuvasti joka kuukausi seuran arjessa ja harjoituskentällä.

– Jos meidän jokaisen valmentajan taso nousee pikkuisen, niin meidän kokonaistaso nousee huomattavasti, PPS:n puheenjohtaja Pekka Front sanoo.

Front ei avaa euromääräisesti sitä, mitä espanjalaisen valmennusosaamisen palkkaaminen Suomeen maksaa. Hän kuitenkin sanoo, ettei akatemiaosaamisen ostaminen RCD Espanyolilta maksa sen enempää kuin suomalaisen samantasoisen valmentajan palkkaaminen.

Osaavan suomalaisvalmentajan löytäminen osa-aikaiseen työsuhteeseen on myös haastava yhtälö.

– Teimme viime vuonna ylijäämäisen budjetin, jota nyt käytämme. Me emme ole tekemässä sinänsä riskisijoitusta, sillä muuta rahaa tähän ei käytetä, Front sanoo.

Tämä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun suomalaiset pyrkivät kehittämään suomalaista jalkapalloa yhteistyössä espanjalaisten kanssa.

Aiemmin samantyylistä valmentajien ja sitä kautta junioripelaajien kehittymiseen tähtäävää yhteistyötä on nähty esimerkiksi Sami Hyypiä Akatemian ja Soccer Service Barcelonan välillä.

Pakkalan Palloseura on kuitenkin Lohjan Pallon ohella ensimmäinen suomalaisseura, joka ostaa RCD Espanyolin akatemialta valmennusosaamista.

Valmennusosaamisen lisäksi RCD Espanyol tarjoaa Suomessa ollessaan lisäpalveluna yksilöharjoituksia, joissa keskitytään yksilöiden taidon ja pelikäsityksen kehittämiseen.

Yksilöharjoitukset sekä motivoituneille ja taitavimmille pelaajille tarkoitetut harjoitusleirit ovat kuitenkin maksullisia, eivätkä ne sisälly RCD Espanyolin ja PPS:n väliseen sopimukseen.

Junioreille ensi kesänä järjestetyt leirit tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden pelata huippuvalmentajien edessä.

Suomeen saapuu nimittäin RCD Espanyolista yhteensä viisi valmentajaa sekä yksi pelaaja ykkösjoukkueesta.

– He tulevat kesälomallaan tänne Suomeen. He haluavat tulla, koska he ymmärtävät, että Suomessa ollaan oikeasti kiinnostuneita, RCD Espanyolin Suomen akatemian koordinaattori ja valmentaja Mika Moilanen sanoo.

Vuoden loppupuolella taitavimmille 10–12-vuotiaille junioripelaajille aukeaa myös ainutlaatuinen tilaisuus, sillä heistä kootaan yksi joukkue turnausleirille Barcelonaan.

Siellä he kohtaavat Ruotsin akatemiajoukkueen sekä muita espanjalaisjoukkueita.

–  He saavat konkreettisesti nähdä, että missä menee pelaajana suhteessa espanjalaisiin pelaajiin, Moilanen sanoo.

Teksti: Simo Arkko

RCD Espanyolin akatemiatoiminta:

Arvostettu akatemia on tuottanut pelaajia useisiin huippuseuroihin.

Akatemia on toiminut perinteisesti Etelä-Euroopassa.

Ulkomaalaisten omistajien myötä toimintaa on viety viimeisimpien vuosien aikana Amerikkaan, Japaniin ja Kiinaan.

RCD Espanyolin Suomen akatemia aloittaa helmikuussa 2019. Samaan aikaan akatemiatoiminta alkaa Ruotsissa, joka tekee Suomen kanssa yhteistyötä.

RCD Espanyolin Suomen akatemian ja Pakkalan Palloseuran sopimus on alustavasti vuoden mittainen. Yhteistyötä tarkkaillaan sen jälkeen uudelleen.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut