Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kohutun vantaalaisjoukkueen ahdingosta ei heru tietoa –  myös päävalmentaja vaikenee

URHEILU Hallitseva mestarijoukkue PK-35 Vantaa on lentämässä ulos Naisten Liigasta.

Epävarmassa tilanteessa keikkuvan vantaalaisen jalkapallojoukkueen vastuuhenkilöt eivät anna tietoa joukkueen suunnitelmista. PK-35 Vantaa voitti viime kaudella Naisten Liigan, mutta jäi nyt ilman liigalisenssiä.

Lisenssihakemuksen hylänneen Palloliiton komitean puheenjohtaja totesi viime viikolla Vantaan Sanomille hylkäämisen taustalla olleen "oikeudelliset ja taloudelliset asiat". Joukkueella on mahdollisuus valittaa päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Lisenssin hylkääminen nostaa esiin kysymyksiä. Valittaako joukkue päätöksestä? Nähdäänkö joukkue tulevalla kaudella Naisten Ykkösessä, vai päättyykö joukkueen taival kokonaan? PK-35 Vantaa ry:n hallituksen puheenjohtaja Markku Hynninen vastaa lyhyesti:

– Vaihtoehtoja, miten toimitaan on monia, mutta niitä ei voi viedä eteenpäin julkisuuden kautta. Tiedotamme seurana asioista, kun olemme valmiit siihen, kommentoi Hynninen.

Myös PK-35 Vantaan valmentaja Jari Väisänen on niukkasanainen. Hän toteaa vain joukkueen johdon kommentoivan asiaa. Onko valmentajaa kielletty puhumasta joukkueen tilanteesta?

– No ei. Tuo on ohje ja sitä pitää toteuttaa, muotoilee Väisänen.

Lisenssikomitea on nyt pyytänyt hakemukset sarjan täydentämiseksi kahdelta seuralta: PK-35 Helsingiltä ja Kuopion Palloseuralta. Mainitut seurat ovat täydennysmenettelyjärjestyksessä ensimmäisinä.

PK-35 Helsingin toiminnanjohtaja Jukka Santala ei halua ottaa kantaa siihen, onko seura hakemassa liigalisenssiä. Hän toteaa, että seuran viralliset kommentit ovat luettavissa sosiaalisessa mediassa.

Seuran Facebook-sivulla todetaan, että PK-35 (Helsinki) hallitus tekee päätöksen Naisten Liigan lisenssin hakemisesta keskiviikkoiltana. Ennen sitä selvitetään huolellisesti taloudelliset, toiminnalliset sekä kotikenttään liittyvät asiat muun muassa Palloliiton edustajien kanssa.