Huippujuoksija yllätti hiihtämällä Suomen Cupin viestissä Hakunilassa

Naisten viestin palkintojenjako suoritettiin kirpeässä pakkassäässä.  Tiina Örn

Tiina Örn

Urheilupuiston mittari näytti 13 pakkasastetta, kun Hakunilassa hiihdettiin Suomen Cupin pisteistä. Uutta oli tällä kertaa se, että kisa järjestettiin kahtena arki-iltana. Tiistaina kisattiin henkilökohtaisista pisteistä ja keskiviikkona vuorossa olivat naisten ja miesten viestit.

Raisiolaisessa Skiteam 105 -joukkueessa hiihtänyttä poikaansa Leo Rantahalvaria kannustamassa olleet Liisa ja Arto Rantahalvari pohtivat, että arki-iltakisa on sinänsä hyvä idea, mutta lisää kilpailijoiden kuluja.

– Kahden yön sijaan on varattava majoitus kolmeksi yöksi. Kisat kun päättyvät niin myöhään. Ja tuleehan tässä koulusta poissaoloa, toisin kuin viikonloppukisoissa.

Hakunilassa hiihti Leo Rantahalvari, toista hiihtolupausta, kaksoisveli Onnia, ei tällä kertaa ladulla nähty. Isä Arto kertoo, että perheen viikonloput kuluvat lähes järjestäen hiihtokisoissa.

– Kun itse vielä valmennan, niin hiihto vie lähes kaiken vapaa-ajan.

Arto ja Liisa Rantahalvarin viikonloput kuluvat hiihtokisoissa. Parikymppiset kaksospojat Leo ja Onni hiihtävät kilpaa. Mukana kannustamassa ovat usein myös kaksi- ja kuusivuotiaat pikkusisarukset. Kuva: Tiina Örn

Liisa Rantahalvarin mielestä Suomen Cup on hyvä esimerkki kisoista, joissa nuoret lupaukset pääsevät kisaamaan huippujen kanssa.

– On sillä merkitystä, kun nuoret huomaavat, että hekin näkyvät tv-kuvassa yhdessä maailman huippujen kanssa.

Ihan huonosti ei Suomen Cupin osakilpailun Vuokatissa voittaneella Skiteam 105 -joukkueella Vantaallakaan mennyt. Joukkue oli seitsemäs, joukkueita viestikisaan starttasi 36.

Miesten 3 x 7,5 kilometrin viestin voitti Jämin Jänne ankkurinaan Ristomatti Hakola, toiseksi tuli Puijon Hiihtoseura 1, jossa viimeisen osuuden ahkeroi Iivo Niskanen ja kolmanneksi Pohti SkiTeam 1, jossa ankkurina hiihti Joni Mäki

Miesten viesti tarjosi yleisölle jännitystä loppuun saakka. Hakola ja Niskanen tulivat loppusuoralle rintarinnan. Kovana sprinttien kirimiehenä tunnettu Hakola vei voiton. Yleisössä tuumailtiin, että kilpailu ratkesi jo siinä vaiheessa, kun Niskaselta jäi irtiotto tekemättä ennen maalisuoraa.

Myös naisen 3 x 5 kilometrin viestin palkintokorokkeilla nähtiin tuttuja hiihtokasvoja. Voiton vei Vuokatti STK, jossa ensimmäisen osuuden hiihti tiistaina 5 kilometrin yksilökilpailun voittanut Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski nosti Ikaalisten Urheilijat ankkuriosuudellaviidenneltä sijalta toiseksi. Kolmanneksi tuliKainuun Hiihtoseura.

Ladulla nähtiin myös maastojuoksukisoista aiemmin tutut kasvot. Useita arvokisamitaleja juoksu-urallaan voittanut Annemari Kiekara (os. Sandell) hiihti ankkuriosuuden Ski Jyväskylän joukkueessa. Joukkueen sijoitus oli 17.

Yksilökisat hiihdettiin tiistai-iltana. Miesten 10 kilometrin kisan voiton vei Perttu Hyvärinen, toiseksi tuli Lari Lehtonen ja kolmanneksi Juho Mikkonen Naisten 5 kilometrin kisan voitti Eveliina Piippo, toiseksi tuli Riitta-Liisa Roponen, kolmanneksi Laura Mononen

Suomen Cup Vantaan tulokset löytyvät kokonaisuudessaan kisan sivuilta.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut