Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koripalloyhteistyö kantaa hedelmää – Ringside johtaa sarjaansa kolmessa eri ikäluokassa

URHEILU Ringside johtaa sarjaansa kolmessa eri ikäluokassa.

Koripalloilu antaa pitkästä aikaa aihetta iloon myös Vantaalla. Viime kaudella käynnistynyt Leppävaaran Pyrinnön ja PuHun yhteistyö on poikinut hyvin hedelmää.

Rinsgside Basketball johtaa sarjaansa niin 19- ja 17-vuotiaiden SM-sarjoissa kuin naisten 1. divisioonassakin.

Junioreissa joukkueilla on tilillään vasta yhdet tappiot, naisissa Ringside porskuttaa neljän voiton täydellisellä rekordilla.

Joukkuetta valmentava Jussi Syrjänen ei ole yllättynyt menestyksestä. Takana on työntäyteinen kesä.

– Tähän on vanha vastaus. Teimme hyvin töitä kesällä ja se näkyy nyt, Syrjänen toteaa.

10 vuotta Tapiolan Hongassa valmentanut Syrjänen on onnistunut tekemään Ringsidesta omannäköisen joukkueensa. Vantaalais-espoolainen yhteistyö on viritetty mahdollisimman ikäväksi vastustajille. Joukkueiden miesvartiointi pitää ja hyökkäykset lähtevät salamannopeasti.

– Tällä kaudella olen nähnyt samoja elementtejä, joita näin aikanani Hongassa, Syrjänen kehuu.

– Pelaajat eivät pelaa yli puolta tuntia ottelussa, kuin poikkeustapauksissa. On parempi pelata 20 minuuttia sataprosenttisesti kuin 30 minuuttia puolella teholla, valmentaja avaa ideologiaansa.

Yksi syy hyvälle menestykselle on jatkuvuus. Joukkueen runko pysyi lähes muuttumattomana viime kaudesta.Joukkueen juniorit ovatkin vuoden vanhempina pystyneet kantamaan vastuunsa entistä paremmin.

– Osa 02- ja 03-syntyneistä on jo debytoinut aikuisten peleissä, Syrjänen muistuttaa.

Myös seurayhteistyö on toiminut, eikä yläkerrasta ole tullut komentoja valmennukselle.

– Valmennus on päässyt vastaamaan pelillisistä ja peliajallisista asioista ilman muiden puuttumista. Homma on toiminut hyvin.

Alku on näyttänyt hyvältä, mutta Syrjänen ei halua mennä asioiden edelle. Mestaruuspytyille ei vielä varata tilaa joukkueen palkintokaapista.

– Kausi on vasta nuori, emmekä ole vielä keskustelleet tavoitteista joukkueiden kanssa. Nuorissa on kuitenkin selkeää potentiaalia edetä neljän parhaan joukkoon ja silloin kaikki on auki.