Nyt se on varmaa: Vantaalla järjestetään nyrkkeilyn SM-ottelu

Tero Vähämäki

Samuli ”Lalonde” Kärkkäinen ja Sami Enbom iskevät 10-eräisessä alemman raskassarjan (90,7kg) SM-ottelussa Vantaalla Myyrmäen Urheilutalossa ammattinyrkkeilyillassa. Ex-nyrkkeilijä Juho Tolppolan yhdessä Pro Boxing Team Finland -tallin kanssa järjestämä nyrkkeilyilta otellaan lauantaina 2.2.2019

Kärkkäinen ja Enbom tavoittelevat nimeään historian kolmanneksi Suomen mestariksi painoluokassaan.

Jari Grönroosin valmentama Samuli Kärkkäinen on parivaljakosta pidempi ja urallaan toistaiseksi tappioton; joulukuussa 2016 ammattilaisena debytoinut Kärkkäinen on iskenyt tähän mennessä kahdeksan voittoa ja saalistanut tililleen myös Itämeren alueen mestaruuden. Kärkkäisen meriittilistalla on myös voitot kahdesta sellaisesta nyrkkeilijästä, jotka ovat onnistuneet voittamaan aiemmin toisen suomalaisnyrkkeilijän.

Lahtelainen Sami Enbom on Kärkkäisen tavoin vasenkätinen nyrkkeilijä. Hän aloitti ammattilaisena toukokuussa 2012.

Paidattomalla urallaan toistaiseksi 19 ottelua iskenyt Enbom pääsi keväällä 2018 ottelemaan WBO-liiton EM-tittelistä, mutta tappioon päättynyt kamppailu sai lahtelaisnyrkkeilijän hetkeksi jopa lopettamaan uransa.

Muutaman kuukauden tauon jälkeen mies löysi jälleen kipinän nyrkkeilyyn, ja nyt Enbomille on jo kolme ottelua sovittuna seuraaville kuukausille.

Vaikka ottelupari onkin ennakkoon todella tasainen, on Kärkkäiselle "kotikehäläisenä" annettava pieni ennakkosuosikin asema, eikä mies itsekään vähättele mahdollisuuksiaan:

– Hienoa, että Enbom uskalsi lähteä Suomen mestaruusmatsiin minua vastaan. Lyön hänet kanveesille neljän ensimmäisen erän kuluessa ja sen jälkeen tavoitteenani on haastaa suomalaisia aiemmin liikaa kurittanut Tamas Lodi ja antaa hänelle nyrkkeilyn oppitunti; samanlaisen kuin Enbom saa minulta, Kärkkäinen lupaa.

Promoottori Juho Tolppolan mukaan on hänelle ja koko tallille kunnia-asia saada järjestää SM-titteliottelutapahtuma Vantaalla.

– Kun SM-ottelussa kaksi tasavertaista suomalaisnyrkkeilijää iskee vastakkain, on ilmassa aina sellaista todellista jännitettä, mitä yleisö haluaa nähdä ja kokea. Uskon, että Samuli ja Sami vastaavat tähän yleisön huutoon ja ottelun jälkeen kättelevät rehdisti, kunhan ensin on saatu voittaja ja uusi mestari ratkaistua.

Nykyisten kehätähtien lisäksi Vantaan illassa jaetaan kunniaa myös menneiden vuosikymmenien kehäsotureille, sillä kutsun paikalle myös vanhoja legendoja kehässä haastateltavaksi ja otteluita katsomaan, kertoo Tolppola.

Illan muista otteluista tiedotetaan loka-marraskuun aikana, jolloin myös ennakkoliput tulevat myyntiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.