Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rekolan Raikkaan Jouki Tikkanen parhaimmillaan vanteella MM-kisoissa – päätyi neliottelussa sijalle 46

Rekolan Raikkaan Jouki Tikkanen saavutti kauden parhaat kansainväliset pisteensä 16,000 vanteella rytmisen voimistelun MM-kisoissa. Jatko ei kuitenkaan sujunut yhtä hyvin Sofiassa.

Pallossa hänelle tuli huono heitto, joten välinevaikeus ei ollut tavoiteltu. Sen myötä pisteet olivat 16,200. Nauha sujui sen sijaan voimistelijalta odotetusti. Siitä hän sai pisteet 13,620.

– Vanteen ja pallon jälkeen olisin tarvinnut keilassa nappisuorituksen. Olin tosi latautunut, mutta ensimmäinen riskiheitto tippui. Tämä oli hyvä kisa, vaikka ottelufinaalipaikkaa en saavuttanutkaan, 23-vuotias Tikkanen arvioi.

Ottelufinaaliin laskettiin kultakin voimistelijalta kolmen parhaan välineen pisteet. Keilat antoivat Tikkaselle pisteet 13,900.

Neliottelussa Tikkanen päätyi sijalle 46, kun kilpailijoita oli kaikkiaan 120.

Suomen toinen yksilöedustaja oli Olarin Voimistelijoiden Rebecca Gergalo Hänen sijoituksensa neliottelussa oli 34.

– Tästä on hyvä lähteä rakentamaan ohjelmia ensi kaudelle, Tikkanen kokee.

Tikkanen on kuluneen vuoden aikana pyrkinyt lisäämään suorituksiinsa välinevaikeutta. Urheilijan arkeen on myös lisätty psyykkistä valmennusta.

Vuoden 2014 MM-kilpailuissa Tikkanen ylsi ottelufinaaliin.

Bakun ensi vuoden MM-kilpailujen 16 parasta voimistelijaa lunastaa paikan Tokion olympialaisiin, jotka ovat vuonna 2020. MM-kilpailujen jälkeen olympiapaikoista taistellaan vielä vuoden 2020 maailmancup-sarjassa.