Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmosen jätit kohtaavat idässä – odotettu Vantaan derby pelataan Tikkurilassa lauantaina

Jalkapallon Uudenmaan Kolmosen ensimmäinen Vantaan derby oli ilmiö.

Noin 1500 jalkapallofania kerääntyi Myyrmäkeen katsomaan, kun VJS kaatoi niukasti TiPS:n kotikentällään.

Lauantaina Tikkurilan urheilupuistossa pelattavassa kauden toisessa derbyssä panokset ovat vieläkin kovemmat. Ottelu voi hyvinkin ratkaista sarjanousijan, sillä VJS repisi voitolla piste-eron liki saavuttamattomaksi.

TiPS:n voitto repisi kärjen tilanteen auki ja aiheuttaisi paineita länsivantaalaisille.

Tikkurilassa uskotaan vankasti oman luonnonnurmen tuomaan etuun.

– Viime derby oli todella tasainen peli. VJS hallitsi alkuun ja me lopussa. Siellä oli makea fiilis muutenkin, ensimmäiseen varttiin ei kuullut mitään, TiPS:n keskikentällä uurastava Teemu Pyhämäki muistelee ottelua.

– Nyt päästään himaan ja oikealle nurtsille. Toivotaan, että se on meille eduksi. Varmasti yleisöäkin tulee hyvin paikalle, TiPS:n dynamoksi luonnehdittu pelaaja jatkaa.

Pyhämäki uskoo, että vihreät voivat nousta vielä sarjakärkeen. Se vaatii kuitenkin kolmea pistettä tärkeästä derbystä.

– Jos pystytään derby kääntämään, niin paineet ovat VJS:llä. Heillä on kovempi loppusarja kuin meillä, joten mitä tahansa voi vielä tapahtua.

Kaupungin länsipuolella, Myyrmäessä, maalivahti Miikka Häkkinen odottaa jo lauantain ottelua. Häkkinen missasi viime paikallisen loukkaantumisen vuoksi, mutta seurasi ottelua katsomosta.

– Kivalla fiiliksellä lähden matsiin, viimeksi junnuvuosina päässyt pelaamaan TiPS:iä vastaan. Uskon, että voimme voittaa, jos pelaamme omaa peliämme ja pidämme vastustajan pois pallosta, sanoo urallaan muun muassa PK-35:ssä pelannut kassari.

VJS on ollut suorastaan loistava tällä kaudella. Myyrmäkeläiset ovat kärsineet tällä kaudella vain yhden pistemenetyksen ja keränneet siinä sivussa peräti 16 voittoa.

Joukkue sai myös maistuvan bonuksen kauteensa etenemällä Region's cupin finaaliin ja lunastamalla Suomen cupin paikan ensi kaudelle.

Onnistumisista huolimatta Häkkinen ei aio uhrata ajatusta nousulle – ei ainakaan vielä.

– Nousu on omissa käsissä. Sen enempää siitä ei kannata vielä puhua, maalivahti naurahtaa.

Kaikki on vielä auki.