Edis Tatli luopuu mestaruusvyöstään – tavoittelee jatkossa suurempia otteluita

Kevytsarjan Euroopan mestari Edis Tatli (31–2, 10 tyrmäystä) luopuu mestaruusvyöstään.

Siirto vapauttaa nyrkkeilijän titteliin liittyvistä puolustusvelvotteista ja mahdollistaa keskittymisen pelkästään maailmanmestaruuden tavoittelemiseen.

– Tatlin ensimmäinen haastaja Euroopassa on edelleen Marvin Petit Ediksen piti alun perin kohdata hänet jo elokuussa Savonlinnassa, mutta Petit’n loukkaantumisen vuoksi vastustaja vaihtui, kertoo manageri PekkaMäki

– Euroopan ammattinyrkkeilyliitto olisi halunnut, että Edis olisi puolustanut mestaruuttaan kenties jo marraskuussa. Me sen sijaan haluamme keskittyä nyt pelkästään MM–projektiin.

Tatli voitti Euroopan mestaruuden ensi kerran vuonna 2015 kohdatessaan ranskalaisen Yvan Mendyn Hän menetti mestaruuden vuonna 2017 belgialaiselle Francesco Pateralle, mutta voitti tittelin takaisin uusinnassa heti samana vuonna. Kaikkiaan Tatli puolusti mestaruuttaan menestyksekkäästi neljästi.

Edis Tatli on sijoitettu tällä hetkellä suuren IBF–nyrkkeilyliiton arvolistalla neljänneksi ja WBC–liiton listalla yhdenneksitoista. Kevytsarjan kärkinimi on Mikey Garcia, joka voitti IBF– ja WBC –liittojen mestaruudet heinäkuussa ottelussa Robert Easter Junioria vastaan. Nyrkkeilymaailmassa on spekuloitu jo hyvän aikaa, että kevytsarjan kuninkuuden napannut Garcia siirtyisi ylempään painoluokkaan.

Pekka Mäki sanoo, että Tatlille kaavaillaan seuraavaa ottelua tämän vuoden lopulle tai ensi vuoden alkuun.

– On mahdollista, että silloin järjestetään eräänlainen karsintaottelu, jonka voittaja pääsee iskemään MM–vyöstä, Mäki sanoo.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut