Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalainen karting-lupaus uudessa tallissa MM-taistoon – "Taistelen kärkisijoista jokaisessa kisassa"

– Euroopan-mestaruuskilpailuissa sää oli hyvä, tiimi erittäin hyvä, vauhti superhyvää, mutta renkaat huonot.

Sanomattakin lienee selvää, että vantaalainen kartingkuljettaja Rasmus Joutsimies, 15, ei ollut tyytyväinen Ranskasta napattuun kahdeksanteen sijaan.

Joutsimies piti lähes ylivoimaista vauhtia harjoituksissa ja lämmittelyssä, mutta kilpailussa pito-ongelmat pudottivat kuljettajan kärkikamppailusta.

Vauhti antoi kuitenkin uskoa syyskuussa Ruotsissa ajettavaa MM-kilpailua ajatellen.

– Kristianstadissa on ihan kiva rata. Ajoin siellä viime vuonna EM-sarjan kilpailun. Voittamisen pitäisi olla ihan mahdollista, Joutsimies kertoo.

EM-sarjan viimeinen osakilpailu oli Joutsimiehelle ensimmäinen uudessa tallissa. Formuloihin mielivä lupaus siirtyi ruotsalaistalli Ward Racingiin kesällä.

Joakim Wardin luotsaama talli on niittänyt mainetta nuorien nousevien kykyjen tallina. Epäonnisesta debyyttikisasta huolimatta Joutsimies kokee tallin vaihtamisen olleen oikea peliliike uran tässä vaiheessa.

– He olivat kiinnostuneita ja solmittiin sopimus. Homma ja vehkeet toimivat ja on kiva päästä taistelemaan kärkisijoista jokaisessa kisassa. Huomasin jo harjoituksissa, että pystyn ajamaan todella nopeasti.

Kärkipäähän kuuluvan tallin merkitystä ei voi ylikorostaa. Joutsimies suunnittelee jatkavansa kartingia ainakin vielä ensi vuonna. Sinä aikana hänen on annettava mahdollisimman kovat näytöt, jotta ovi pikkuformuloihin aukeaisi.

Keimolalainen ei suostu ottamaan paineita näytönpaikasta huolimatta.

– Ei sitä mitään paineita kannata ottaa. Tavoite on aina voitto, eikä se tule mihinkään muuttumaan. Ensi vuoden jälkeen voisi olla hyvä siirtyä Formula 4:n, mutta katsotaan ensin miten kisat sujuvat, Joutsimies toteaa.

Osa nuoren kuljettajan kylmäpäisyydestä juontaa juurensa hyvään tukiverkostoon. Hänen vanhempansa tukevat ajamista ja haalivat sponsoreita paineistamatta kuitenkaan kuljettajaa liikaa.

– Meillä ei puhuta rahasta tai sponsoreista lapselle, vaan Rasmus voi keskittyä ajamiseen, Hanna Joutsimies paaluttaa.

– Ei hän tosin mitään ulkoisia paineita suostuisikaan ottamaan. Rasmus asettaa itselleen tavoitteet, eikä anna muiden häiritä ajamistaan.

Seuraava tavoite on voitto MM-kisasta.