Mikä vuosi! Vantaalaispurjehtija nappasi MM-kullan lisäksi euroopanmestaruuden

Blinnikan purjehdusperheen palkintokaappi saa jälleen täytettä. Vantaalaispurjehtija Aleksandra Blinnikka juhli viikonloppuna purjelautailun Raceboard-luokan euroopanmestaruutta Latvian Riiassa. Hänen isä Juha Blinnikka nappasi puolestaan raskaan luokan (yli 78kg) mestaruuden.

Aiemmin kesällä maailmanmestaruutta juhlinut Aleksandra kukisti tiukassa neljäpäiväisessä kisassa muun muassa isäntämaan olympiaedustajan ja moninkertaisen maailmanmestarin Vita Matisen

Voitto ratkesi vasta viimeisessä lähdössä.

– Olin vielä viimeisen vastatuuliosuuden jälkeen kolmantena, mutta osasin ottaa myötätuuliosuudella puuskat paremmin kuin Vita ja Jana (Slivova). Kädet rakkuloilla ja verillä pumppasin itseäni jyrkempää kurssia alamerkille ja ohitin heidät, Aleksandra iloitsi.

Kilpailu oli meriveteen tottuneelle vantaalaiselle erityisen haastava, sillä Latviassa kisattiin järviolosuhteissa.

– Heillä oli niin sanottu "kotipaikkaetu" ja kilpailu oli niin tiukkaa, että tämä voitto tuntuu jopa paremmalta mitä MM-kilpailun voittaminen. Tämä vuosi on ollut unelmien täyttymys, tänä vuonna vielä SM-kisoihin osallistuva purjehtija hehkutti.

Juha Blinnikan mestaruus ratkesi niinikään vasta viimeisessä lähdössä. Mestaruuden arvoa nostaa se, että pahimmat kilpakumppanit olivat 10–20 vuotta häntä nuorempia.

Juhan ensimmäinen euroopanmestaruus on vuodelta 1987 Mistral-luokasta Saksan Kielistä.

– Olen todella tyytyväinen kilpailuuni. Torstaista asti olin vatsatautisena ja iltaisin nousi kuume, jota piti lääkitä. Siihen nähden tämä oli nappisuoritus, voipunut kilpailija sanaili.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut