Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maailman nopeimmin kasvava urheilulaji saa pelipaikan Vantaalla – "Tämä on pelin lisäksi elämäntapa"

URHEILU Porttipuistossa aukeaa uusi padel-keskus. "Mailapelien shakin" suosio kasvaa.

Meksikosta lähtöisin olevaa padelia kutsutaan maailman nopeimmin kasvavaksi urheilulajiksi. Laji on kasvattanut suosiotaan myös pohjoisen perukoilla. Mailapelin harrastajamäärä on noussut Suomessa muutaman vuoden aikana useilla tuhansilla pelaajilla.

Suosio on näkynyt Padel Club Finlandin keskuksessa Espoon Kilossa: kenttien parhaat peliajat varataan nopeasti. Uudelle hallille onkin aito tarve.

Vantaan Porttipuistoon on parhaillaan nousemassa uusi Padel-keskus. Pelikentät valmistuvat kierrätyskeskuksen kiinteistöön osoitteeseen Porttisuontie 7.

Elokuun 31. päivä avajaisiaan viettävän keskuksen ei ole tarkoitus olla vain rykelmä pelikenttiä. Padel Club Finlandin toimitusjohtaja Kalle Väinölä kertoo, että yrityksen tavoitteena on luoda – lajille tyypilliseen tapaan – paikka, johon voi tulla viettämään aikaa.

Padel tunnetaan etenkin Etelä-Euroopassa liikuntamuotona, jossa koko suku kerääntyy pelikenttien ääreen nauttimaan yhteisestä päivästä.

– Padel on pelin lisäksi sosiaalinen elämäntapa. Me pyrimme samaan kuin Espanjassa, eli luomaan paikan, johon ihmiset kokoontuvat viettämään aikaa yhdessä, Väinölä sanoo.

Kenttien viereen tulee ”olohuonemainen” tila, jossa ihmiset voivat viettää vapaa-aikaa pelaamisen ohella muun muassa telkkaria katsellen, musiikkia kuunnellen tai läksyjä tehden. Rentoutuen ja liikkuen.

Myös padelin pelaaminen on usein rentoa ajanviettoa. Lajista löytyy toki kilpaurheilullisia puolia, mutta pääosassa on sosiaalisuus.

– Padel on lajina aloittelijaystävällinen, sillä kentän ympärillä olevat seinät pitävät pallon ”elossa” esimerkiksi tennistä pidempään. Sen ansioista joukkueiden tasoerot eivät estä hyvää peliä. Tämä on mailapelien shakkia, jossa joukkueen kemiat ratkaisevat usein voittajan.