Jari-Matti Latvala mukana voittotaistelussa: "Pystyn kiristämään vielä, autoa täytyy muuttaa"

Kuvituskuva. Marko Enberg

Sport Content

Toyotan suomalaiskuljettaja Jari-Matti Latvala on täysillä mukana Suomen MM-rallin voittotaistelussa perjantaiaamun erikoiskokeiden jälkeen. Latvalan ero rallia johtavaan tallikaveri Ott Tänakiin on ennen iltapäivän pätkiä 10,8 sekuntia. Latvala on rallissa kolmantena.

– Ihan OK. Aikaero tuli käytännössä aamun ensimmäisellä pätkällä. Erittäin vaikeaa päästä hyvään rytmiin vaikean jakson jälkeen, että pystyisi hyökkäämään. Sitten kun ensimmäisen pätkän saa ajettua ja vähän rentoutuu, niin sitten se menee hyvin. Sen jälkeen meni hyvin, Latvala sanoi ennen huoltotaukoa.

Latvala sanoo, että hän pystyy kiristämään vauhtia iltapäivällä. Se vaatii tosin muutoksia.

– Kyllä mä pystyn, mutta autoa pitää vähän muuttaa. Haluan muuttaa sitä enemmän sellaiseksi, mitä se oli viime vuonna. Silloin mä pystyn kiristämään, Latvala lupasi.

Reitillä ei tullut suurempia yllätyksiä, mutta aamupäivän päättänyt Äänekoski 1 oli yllättävän liukas.

– Tiet ovat olleet hyvässä kunnossa, mutta tämä Äänekoski oli erittäin liukas. Uskon, että ne tulevat olemaan suhteellisen hyvässä kunnossa. Ainoastaan Urrian loppu on voinut mennä hieman urille. En usko, että mitään dramaattista pitäisi tulla. Seuraavan pätkän alku eli Oittilan alku on vaikea. Siellä on paljon irtosoraa, Latvala sanoi.

Viime vuonna erot olivat tässä vaiheessa hyvin pieniä, mutta nyt erot ovat revenneet osin jo rumiksi. Latvalalla on selkeä näkemys siitä, mistä ero viime vuoteen johtuu.

– Se johtuu siitä, että tiellä on paljon irtosoraa ja on uusia pätkiä, eikä tunneta niitä. Ei siis pystytä käyttämään sitä opittua dataa. Se on mielestäni se yhtälö, Latvala mietti.

Teksti: Ville Hirvonen, Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maanjäristys Hakunilassa – "Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin mitattu Vantaalla"
 2. Nora Lehto maalasi TiPS-naiset Suomen cupin loppuotteluun
 3. Koulu alkaa normaalisti Korsossakin – luokan tuhonnut tulipalo ei vaikuta koulun toimintaan
 4. Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun Koivuhaassa ja Ruskeasannassa lauantai-iltana – Kyydissä ollut nainen pyysi pysähtymään
 5. Varkaat kärräsivät työkaluja ulos Rautakaupasta keskellä päivää
 6. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 7. "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin" – Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin – "Naama roikkui"
 8. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 9. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 10. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"
 11. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"
 12. Vakavien väkivaltarikosten määrä kasvoi rajusti Helsingissä – "Väkivallan käyttöön varaudutaan ja esimerkiksi teräasetta saatetaan kantaa mukana"
 13. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 14. Poliisi tuli tarkistamaan ajokunnon – Autosta löytyi varastettua tavaraa Tikkurilan Nesteellä
 15. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Maanjäristys Hakunilassa – "Vastaavaa ei ole koskaan aiemmin mitattu Vantaalla"
 2. Ilkivalta ja remontit ajoivat jäätelökioskit pois suosituilta paikoilta Vantaalta – "Asiakkaat ihmettelevät tilannetta päivittäin"
 3. Varkaat kärräsivät työkaluja ulos Rautakaupasta keskellä päivää
 4. Yksi nainen yllätti Kaljakellunnassa – ulkomaalainen tapahtumasta: "There are so many of those... how funny!"
 5. Mielipide: Miksi vesijuoksijat juoksevat uimahallissa kaverin kanssa rinnakkain? – "Ohittaminen on mahdotonta"
 6. Poliisi tuli tarkistamaan ajokunnon – Autosta löytyi varastettua tavaraa Tikkurilan Nesteellä
 7. Vantaa ennen ja nyt: Kiistelty Kaljakellunta sai alkunsa kaveriporukan päähänpistosta – Vantaan kaupunginmuseo selvitti, mikä vetää ihmisiä Keravanjoelle kellumaan
 8. Nuori motoristi kaahasi poliisia karkuun Koivuhaassa ja Ruskeasannassa lauantai-iltana – Kyydissä ollut nainen pyysi pysähtymään
 9. Vasta kolme vuotta vanhassa talossa tehdään julkisivuremonttia Tikkurilassa – "Korjaustyö haluttiin tehdä riittävällä laajuudella"
 10. Suunnitelma: Tuomelan koulun koko ylläpito kansainväliselle yritykselle – 30 työtilaa ja 5 asuntoa vuokralle
 11. Hyvinkään ammuskelussa loukkaantunut Heidi Foxell palasi jalkapallon pariin ja mentoroi nyt TiPSin naisia kohti mestaruutta – "Vasta viime vuonna pystyin katsomaan ensimmäisen kokonaisen pelin"
 12. Mielipide: Oma väki voi tuhota taloyhtiön pihan kauneuden
 13. Variston kouluun avataan koronaviruksen drive-in-testauspiste
 14. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"
 15. Tikkurilan Fafa's lopetti toimintansa – "Tavoitteena on löytää entistä parempi sijainti"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.