Vantaalainen Aleksandra Blinnikka voitti historiallisen kultamitalin — "Matka on ollut sanoinkuvaamaton"

Aleksandra Blinnikka oli vauhdissa Raceboard-luokan purjelautailun MM-kisoissa. SVK1 Sport Production

Tero Vähämäki

25-vuotias vantaalainen Aleksandra Blinnikka voitti kultaa lauantaina päättyneissä raceboard-purjelautailun maailmanmestaruuskilpailuissa.Hän voitti kaikki ajetut 10 lähtöä.

Kyseessä on kautta aikain Suomen historian ensimmäinen Raceboard-luokan purjelautailun maailmanmestaruus, joka on ajettu naisten yleisessä luokassa.

– Joissain lähdöissä voittoni oli niin ylivoimainen, että jouduin miettimään moneen kertaan, että ajoinkohan radan oikein.. Otin aikaisemmin lähteneitä miehiä kiinni ja ohitin joissain lähdöissä heistä yli puolet 65 kilpailijasta! Vauhtini oli uskomattoman hyvä, Blinnikka iloitsee.

Toiseksi naisten luokassa tuli Ranskan Viviane Ventrin ja kolmas oli TshekinJana Slivova. Neljänneksi podiumin ulkopuolelle jätettiin kaksinkertainen Latvian olympiaedustaja ja moninkertainen maailmanmestari Ilona Grinberga.

–Eihän sitä tietenkään voinut uskoa todeksi, eikä voi vieläkään. Kun pääsin kotiin, Vantaalle, niin todellisuus iski ja purskahdin itkuun. Aloin ajattelemaan kaikkea, mitä on tullut tehtyä viimeisen viidenvuoden aikana. Treenejä, purjelautailua, matkustamista ja töitä, Blinnikka kertoi.

– Matka tähän saakka on ollut upea, ainutlaatuinen ja sanoinkuvaamaton. Olen ollut aivan sanaton tuen määrästä mitä olen saanut. Päällimmäisin tuntemus on kiitollisuus. Kaikkia kohtaan ketkä ovat olleet tukemassa minua, sekä onnitteleet ja jaksaneet tsempata silloin kun on ollut hankalaa. Menestys lisää aina puhtia seuraaviin haasteisiin.

Blinnikka ei aio levätä laakereillaan, vaikka uunituore kultamitali roikkuukin kaulassa. Tavoiteltavaa riittää vielä tällekin kaudelle.

–Seuraavana on tietenkin hakusessa Raceboard luokan EM-kulta. Meillä on tänä vuonna vähän ”väärässä” järjestyksessä kilpailut. EM-kilpailut järjestetään Riikassa Elokuun lopussa. Tietenkin unelma on päästä Olympialaisiin. Minulla on tapana haastaa itseäni ja elää mukavuusalueen ulkopuolella, joten mielessäni on hieman erikoisempi purjelautailutempaus, mutta sitä en vielä paljasta!

Aleksandran isä Juha Blinnikka, joka on toiminut Aleksandran valmentajana, oli yleisen miesten luokan 16. ja raskaan luokan pronssimitalitisti.

Aleksandra on lähtöisin Blinnikoiden surffiperheestä, jossa hänen isänsä ja kaksi nuorempaa veljeä on voittanut useita Suomenmestaruuksia ja EM- ja MM-mitaleita.

Tämä on meidän elämäntapa ja yhteinen harrastus. Tämä yhdistää perheemme tiukasti lempeällä tavalla yhteen, sanoo 6-vuotiaana purjelautailun aloittanut tuore iloinen maailmanmestari.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mies nappasi Koivukylän Alkosta ginipullon ja häipyi maksamatta – löytyi puistosta ilman pulloa, mutta valvontakamera käräytti
 2. Bussi osui jalankulkijaan Kivistössä
 3. Mitta tuli täyteen: Hakunilan Rinki-ekopiste suljettiin
 4. HSL:n pysäkki Vantaanportin eritasoliittymässä poistuu väliaikaisesti käytöstä
 5. Romuautoja seisonut keskellä Pakkalaa jo vuosia – kun osa autoista saadaan häädettyä pois, tilalle tulee uusia
 6. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 7. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 8. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 9. Kaupunki jakoi 18 400 maksutonta piknikpussia – Alussa puistoruokailun korvaavien pussien kysyntä yllätti
 10. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 11. Yrittäjät antoivat arvosanan Vantaalle – Yrittäjäpomo: Luku ei anna aihetta juhlaan
 12. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 13. Vantaalle myönnettiin 205 hirvieläinten pyyntilupaa
 14. Korona-näytteenotto ruuhkautui viikolla – Tartuntamäärissä ei toistaiseksi näy nousua
 15. Rebound puskee sinkkua toisen perään: Uutuusbiisissä pakkaan sekoitetaan iskelmätähti, auto ja Spielbergin leffa – reboundimaisen vapaasti

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.