Nähdäänkö "haamu-rankkareita" MM-kisoissa tänäänkin? – "Videotarkistus on täyttä hölynpölyä"

Kuvituskuva. Anneli Tuominen-Halomo / arkisto

Sport Content

Miesten jalkapallon MM-kisojen videotuomiot ovat aiheuttaneet pelaajien ja median keskuudessa voimakasta kritiikkiä jälleen. Keskiössä on nyt ollut Portugalin tasapeli Iranin kanssa, jossa Iranille tuomittiin hieman kyseenalainen rangaistuspotku ottelun loppuhetkillä kun pallo hipaisi Portugalin pelaajaa käteen boksin sisällä.

– Tämän tuomarin sääntökirjassa jokainen käteen osunut pallo on ilmeisesti pilkku. Täysin naurettavaa, Englannin ex-maajoukkuekärki Alan Shearer mylvi BBC:n kommentaattorina.

– Miten ihmeessä hän voi tuomita noin? Hän on puolen metrin päässä ja silmät kiinni, kun toinen pelaaja pelaa pallon hänen käteensä. Se ei ikimaailmassa ole tahallinen käsivirhe. Tämä on täyttä hölynpölyä ja hulluutta, Shearer jatkoi.

– Elämä on täynnä virheitä ja sama jalkapallossa. Tekniikan ei pitäisi tulla kuitenkaan "pelastamaan" sitä. Eikä VAR näytä poistavan näitä virheitä kuitenkaan lopullisesti, CNN:n urheilutoimittaja Guillem Balague kritisoi.

Myös puolustajia löytyi.

– Enimmäkseen tuomiot ovat nyt menneet oikein. Minun mielestäni tässä on enemmän positiivista kuin negatiivista. Ihmiset vain ylireagoivat yhden tuomion vuoksi, espanjalainen toimittaja Eduardo Alvarez pohti.

Jalkapallon MM-kilpailut jatkuvat tänään kello 17 pelattavilla C-lohkon otteluilla Tanska–Ranska ja Australia–Peru sekä kello 21 alkavilla D-lohkon otteluilla Nigeria–Argentiina ja Islanti–Kroatia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.