"Kaikista epäonnisin kuski" – Entiseltä F1-flopilta säälipisteitä Bottakselle

Sport Content

Entinen Renault-tallin kilpakuljettaja Jolyon Palmer pitää tätä nykyä F1-kolumnipalstaa BBC Sportin sivuilla.

Tiistain kolumnissaan Palmer perkasi tarkkaan Mercedes-kuski Valtteri Bottaksen alkukauden ja piti miestä mestarisuosikkina aina Ranskan kisaan asti, jossa puhdas epäonni vei suomalaiskuskin saldosta paljon pisteitä pois.

– Kaikki ovat miettineet miten Bottas pärjää tällä kaudella ja saako hän jatkosopimusta Mercedeksen kanssa. Melbournessa hän teki virheen ja kolaroi aika-ajoissa. Mutta tämän jälkeen hän on ollut ilmiömäinen, mutta valitettavasti vain kaikista epäonnisin kuski samalla, Palmer kirjoitti.

– Melbournen jälkeen, hän on ajanut toiseen tai kolmanteen ruutuun aika-ajoissa Monacoa lukuunottamatta. Hän on myös pessyt Lewis Hamiltonin kolme kertaa, joka on kova saavutus, sillä Hamilton on sarjan nopein kuski.

– Bottaksen kisat ovat olleet myös tasaisia. Hän olisi mestaruustaistossa mukana ellei Shanghaissa ja Bakussa suomalaiskuski olisi ollut epäonninen. Jos Ranskan epäonni ja aiemmat lasketaan yhteen, Bottas olisi mestaruustaulukossa toisena vain seitsemän pistettä Hamiltonia jäljessä, Palmer naulasi.

F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Itävallan GP:n merkeissä Red Bull Ringin radalla.