Nälkäinen TAFT hakee uutta nostetta – "Viiden vuoden päästä olisi tavoitteena nostaa mestaruusmaljaa"

Jesper Lindqvist ja Otso Bull ovt edustaneet Vantaan TAFT:ia jo viiden vuoden ajan. Tero Vähämäki

Tero Vähämäki

Amerikkalaisen jalkapallon divisioonat polkaistaan käyntiin kesäkuun alussa. Vantaalaisten katseet kiinnittyvät etenkin kolmosdivisioonaan, jossa entinen pääsarjaseura TAFT avaa kautensa vierasottelulla Pirkanmaa Patriotsia vastaan sunnuntaina.

Jälleenrakennusvaiheessa olevat vantaalaisjoukkue nousee heittämällä sarjan mielenkiintoisempien joukkueiden joukkoon. Helsinkiläisen East City Giantsin farmijoukkueen ydinryhmän keski-ikä lähentelee 17 vuotta. Nuoret nälkäiset pelaajat haluavat palauttaa sinipaidat takaisin mainettaan vastaavalle sarjatasolle. Ensin on kuitenkin saatava arvokasta pelikokemusta.

LinjamiesJasper Lindqvist, 17, ja juoksija Otso Bull, 19, eivät epäröi kertoa joukkueen tulevaisuudennäkymistä.

– Valmentajakin sanoi, että viiden vuoden päästä olisi tavoitteena päästä nostelemaan mestaruusmaljaa, myös Australian passin omistava Bull kertoo.

Matka on kuitenkin vielä pitkä. Viimeiset kaudet ovat olleet haastavia vuonna 1985 suomenmestaruutta juhlineelle joukkueelle.

Pitkään kestäneen korpivaelluksen viimeisin luku kirjoitettiin viime vuonna, kun useat pelaajat lähtivät kesken kauden joukkueesta ja TAFTin sarjakausi sai II-divisioonasta putoamiseen kulminoituneen lopun. Tällä kaudella vastaavaa ei enää pitäisi tapahtua. Yhtenäinen joukkue lähtee matkaan entistä leveämmällä rosterilla.

– Viime kaudella meillä oli pahimmillaan vain 15 pelaajaa ottelussa, Lindqvist kertoo.

– Nyt meillä on 30 pelaajan rinki. Myös joukkuehenki on todella hyvällä tasolla. TAFT tuntuu perheeltä, hän lisää.

Vantaalaisryhmä ei kuulu sarjan kookkaimpiin tai fyysisimpiin joukkueisiin. Vastustajat yrittävätkin päästä nuorukaisten pään sisään kevyellä naljailulla.

– Meitä ollaan kutsuttu muun muassa smurffeiksi. Kaikki ovat pitäneet pieninä ja heikkoina, mutta tässä lajissa koko ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa, viime vuoden opiskeluun ja rugbyyn Australiassa keskittynyt Bull muistuttaa.

– TAFT oli jo ennen reissuani aina altavastaaja. Silti näytettiin vastustajille.

Lindqvist ja Bull ovat ehtineet edustaa vantaalaisjoukkuetta nuoresta iästään huolimatta jo viiden vuoden ajan. Lupaava kaksikko on saanut huomiota useista eri pääsarjaseuroista, mutta rakkaus omaan ryhmään on vienyt voiton.

– Muun muassa Roosters on yrittänyt kalastella, mutta en vaan voi lähteä täältä, Lindqvist toteaa.

Alkava kausi jäänee kuitenkin tuusulalaisen viimeiseksi TAFTissa – ainakin toistaiseksi. Yhdysvaltain rahakentille NFL:ään pääsystä haaveileva nuorukainen lähtee elokuussa rapakon toiselle puolelle vaihto-oppilaaksi. Hyvät otteet sikäläisillä kentillä voivat avata tien myös paikallisiin yliopistojoukkueisiin.

Haave ei ole täysin tuulesta temmattu, vaikka yksikään suomalainen ei ole vielä esiintynyt pääsarjassa. Laji on lisännyt harrastajamääriään ja herättänyt myös yhä suuremman yleisön kiinnostusta.

– Ennen viime Super Bowlia lähikaupastani olivat loppuneet kaikki kanansiivet ja ranskikset. Se kertoo jo suosiosta, Bull nauraa.

III-divisioona

Joukkueet: Rovaniemi Nordmen, Wasa A’s, Pirkanmaa Patriots, Seinäjoki Gators, Sipoo Bulldogs, Rusko Mayhem, Hyvinkää Falcons, Turku Trojans, Vantaan TAFT.

Pudotuspeleihin selviää kuusi joukkuetta. Mestari pelaa karsintasarjan II-divisioonan viimeiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan.

Vantaa TAFT pelaa ensimmäisen kotiottelunsa 16.6. Tikkurilassa rovaniemeläisiä vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.