Leijona-vahti Säteri: "Se yksi päästetty maali jäi kaivelemaan"

MM-KISAT MM-kisojen A-sarjan tulokas Etelä-Korea näytti olevansa ihan väärässä sarjassa. Suomi sai haluamansa startin 8-1 -rökälevoitolla.

Harri Säteri. Suomen Jääkiekkoliitto

toimitus

Etelä-Korea nousi toki MM-kisojen A-sarjaan ihan pelaamalla, mutta kisa-avauksessaan leijonia vastaan se ei kyllä näyttänyt tälle tasolle kuuluvalta joukkueelta. Suomi oli toki vahva ja hyvä, mutta siltikin.

Neljä tai viisi maalia avauserään ei olisi ollut suuri vääryys. Niitä nähtiin kuitenkin vain kaksi, jotka molemmat syntyivät alivoimalla. Kuvaavaa tämäkin.

Ennen kuin kuusi minuuttia oli täynnä, Suomi johti jo 2–0. Sakari Manninen otti 2+2 minuuttia korkeasta mailasta vajaan kolmen minuutin kohdalla. Jäähyjen aikana iski ensin Sebastian Aho Teuvo Teräväisen syötöstä ja sitten Teräväinen Ahon syötöstä. Carolinan tehoduo oli elementissään.

Etenkin Teräväisen maali oli melkoista silmäkarkkia. Aho heitti selän takaa "bulgarialaisen" ja ylänahka lauloi ja valitti Teräväisen terävän rannelaukauksen seurauksena. Lopulta Aho viritti Herningin lauantaiehtooseen täysin mielipuolisen Sepe-show'n paukuttamalla 2+2 pistettä ja ollen muutekin kaukalon ehdoton ylipäällikkö. Tutkapari Teuvo Teräväinen säesti 1+3:lla.

Kun 60 minuuttia oli tahkottu, oli Etelä-Koreasta jauhettu koiranlihaa lukemin 8–1. Kahden ensimmäisen maalin ohella myös Markus Nutivaaran 5–1 oli alivoimamaali.

Harvemmin kolmea alivoimaalia näkee, mutta meillä on aktiivinen, luisteluvoimainen joukkue, jota vastaan ei ole mukava pelata ylivoimalla.

– Harvemmin kolmea alivoimaalia näkee, mutta meillä on aktiivinen, luisteluvoimainen joukkue, jota vastaan ei ole mukava pelata ylivoimalla, totesi päävalmentaja Lauri Marjamäki.

– Mutta ei sen varaan kannata laskea, että alivoimalla kolisisi jatkossakin, hän hymähti.

Marjamäen miehistö sai Korea-ottelusta turnaukseen juuri sellaisen startin, jota se hakikin.

– Tärkeintä on tietysti voitto, mutta olen todella tyytyväinen siihen tapaan ja tyyliin jolla se tuli, päävalmentaja kehui.

– Oli epäitsekästä pelaamista. Oltiin koko ajan ihan selkeästi pelin päällä ja tällaisissa otteluissa joku voi joskus ruveta vetelemään omaan pussiin. Nyt sellaista ei nähty ollenkaan, Marjamäki huomioi.

Suomen maalinsuulla Harri Säteri joutui kiekon tielle vain kahdeksan kertaa, kun Matt Dalton Korean maalilla torjui 37 kutia.

– Onneksi on lämmin halli, niin ei tullut kylmä, Säteri murjaisi.

Oliko tylsää?

– No, kieltämättä välillä vähän. Mutta mukava oli kattella äijien peliä.

Säterin pystyi ohittamaan ainoastaan Michael Swift, joka karkasi pienimuotoisen ylihyökkäämisen seurauksena läpiajoon 33 minuutin kohdalla. Säteri oli seisoskellut siihen mennessä koko ottelun käytännössä toimettomana ja kiekko livahti längistä rysään.

– Olisihan se pitänyt ottaa. Vähän jäi kaivelemaan, Säteri myönsi, mutta hymyssä suin.

Leijonien ottelut jatkuvat huomenna iltapelillä, kun vastaan asettuu tänään jatkoajalla Norjan kellistänyt Latvia.

Teksti: Tuomas Heikkilä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rajakylän neuvolan lakkauttaminen jälleen poliitikkojen kokouspöydällä
 2. Sosiaali- ja terveydenhuollon menot ylittymässä 36,5 miljoonalla eurolla – Koronakevään kulut noin 16 miljoonaa euroa
 3. Historia: Vantaalaiskoulun ikkunan saattoi rikkoa maanjäristys Neuvostoliitossa
 4. Kenestä Vuoden vantaalainen pyöräilijä?
 5. Mielipide: Asunnottomien ja ensiasuntoa etsivien nuorten neuvontaa tulisi lisätä
 6. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen uusi päällikkö tulee Hämeestä
 7. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 8. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 9. Tukesilta 7 faktaa maskinostoon: Mieti ensin, mihin käyttöön olet maskia hankkimassa
 10. Verenluovutukseen varataan edelleen aika – pandemian tuoma muutos saattaa jäädä pysyväksi
 11. Hyvinvointi: Harva ihminen on täysin symmetrinen – kehon toispuoleisuus voi aiheuttaa kipua sekä ongelmia liikkuvuuteen ja voimantuottoon
 12. Se astetta rennompi voikkaharrastus – Tanssillisessa voimistelussa annetaan kropan puhua eikä stressata hyppytaidoista tai notkeudesta
 13. Odotettu maskisuositus tuli – HSL toivoo matkustajien käyttävän suojaa
 14. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 15. Yrittäjägallup: Moni yritys aikoo jatkaa etätöitä pysyvästi – "Työtyytyväisyys on etätyön myötä selvästi enemmän lisääntynyt kuin vähentynyt"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 2. Odotettu maskisuositus tuli – HSL toivoo matkustajien käyttävän suojaa
 3. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 4. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 5. "Tämä on Suomen upein koulu" – Kuvat: Tältä näyttää Vantaan uusimmassa koulussa
 6. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 7. Historia: Vantaalaiskoulun ikkunan saattoi rikkoa maanjäristys Neuvostoliitossa
 8. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 9. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 10. Lautakunta antoi pakit hollantilaisyhtiölle – Tuomelan koulua ei vuokrata Camelotille, se halutaan vuokrata paikalliselle yhteisölle
 11. Poliisi: Varo tuntemattomia halaajia – anastavat vikkelästi koruja, rahaa ja pankkikortteja, useita tapauksia pääkaupunkiseudulla
 12. Mielipide: Asunnottomien ja ensiasuntoa etsivien nuorten neuvontaa tulisi lisätä
 13. Lammaslammen järvinäkymät uhkaavat peittyä – Pähkinärinteen asukkaat huolestuivat keitaansa tulevaisuudesta
 14. Kenestä Vuoden vantaalainen pyöräilijä?
 15. Sosiaali- ja terveydenhuollon menot ylittymässä 36,5 miljoonalla eurolla – Koronakevään kulut noin 16 miljoonaa euroa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.