Elias Kuosmanen paini aikuisten EM-pronssia

Elias Kuosmanen. Arkisto/Robert Monstovics

toimitus

Vantaalainen Elias Kuosmanen paini keskiviikkona ensimmäisen aikuisten arvokisamitalinsa. Hän voitti kreikkalais-roomalaisen painin pronssikamppailussa kreikkalaisen Laokratis Kessidiksen pistein 10–7.

Kuosmanen oli ottelussa jo pahasti tappiolla. Hän nousi kuitenkin 0–6 tilanteesta voittoon saakka.

Aiemmin päivällä Kuosmanen otti upean voiton viime syksyn MM-finalistista, Venäjän Musa Evloevista ja voitti myös Ruotsin Kalle Perssonin

22-vuotias Kuosmanen painii sarjassa 97 kiloa. Ikänsä puolesta Kuosmanen mahtuu vielä tänä vuonna 23-vuotiaiden sarjaan.

Aiemmilta vuosilta hänellä on useita mitaleita nuorten sarjoista. Hän on saavuttanut 17-vuotiaiden MM- ja EM-kultaa sekä MM-pronssia vuosina 2011 ja 2012. Viime vuonna Kuosmanen saavutti 23-vuotiaissa sekä MM- että EM-kultaa.

Kuosmanen tavoittelee seuraavaksi menestystä sotilaiden MM-kisoissa jo parin viikon päästä Moskovassa. Hänen vuoden tärkeimmät kilpailunsa ovat lokakuussa Unkarissa painittavat MM-kilpailut.

Helsingin Hakaa edustavan Kuosmasen mitalit on merkittävä saavutus suomalaiselle painille. Se on ensimmäinen suomalaismiehen saavuttama arvokisamitali painissa Vantaan vuoden 2014 EM-kisojen jälkeen. Tuolloin Rami Hietaniemi sai hopeaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut