Video: Polkee, polkee, polkee ja maali! – Kasperi Kapasen upea osuma ei riittänyt Raskin Bostonia vastaan

Sport Content

Maalivahti Tuukka Rask ja Boston Bruins ovat edenneet toiselle kierrokselle jääkiekon NHL–liiga:n pudotuspeleissä.

Boston kukisti keskiviikon "Game Sevenissä" Toronto Maple Leafsin kotonaan 7–4. Boston vei ottelusarjan nimiinsä voitoin 4–3. Bruins saa toisella kierroksella vastaansa Tampa Bay Lightningin. Tampa Bay isännöi ensimmäistä ottelua lauantaina.

Rask torjui 20 laukausta. Hän oli hävinnyt kaksi edellistä ottelua, mutta otti nyt voiton pakon edessä.

Yksi Raskin ohittaneista oli Toronton Kasperi Kapanen, joka teki näyttävän alivoimamaalin kauden viimeisessä NHL-ottelussaan. Leo Komarov oli toipunut loukkaantumisestaan, mutta ei ollut Maple Leafsin pelaavassa kokoonpanossa.

Villissä avauserässä nähtiin viisi maalia. Toronto oli edellä Patrick Marleaun osumilla 1–0 ja 2–1, mutta Boston meni ensimmäiselle tauolle 3–2 -johtoasemassa. Patrice Bergeron iski Bruinsin kolmannen osuman 37 sekuntia enen taukoa.

Tulokaspuolustaja Travis Dermottin laukaus toi Toronton tasoihin toisen erän alussa. Neljä minuuttia myöhemmin oli Kapasen 4–3 -johtomaalin vuoro. Bostonin Brad Marchand ei saanut pidettyä pomppivaa syöttöä hyökkäysalueella ja edessä oli kilpajuoksu, jonka Kapanen voitti. Kapanen harhautti vielä näyttävästi Raskin.

Sen jälkeen Rask laittoi luukut kiinni. Boston käänsi tilanteen edukseen kolmannen erän alussa tasavajaalla syntyneillä kahdella maalilla.

Puolustaja Torey Krug tasoitti vain 70 sekuntia toisen tauon jälkeen. Bergeron voitti hyökkäyspään aloituksen ja puolustaja Kevan Miller siirsi kiekon Krugille, joka pamautti suoraan syötöstä.

Jake DeBruskin upea suoritus toi Bostonille 5–4 -voittomaalin. Tulokaslaituri paineli väkevästi oikeaa laitaa ja laittoi kiekon sisään Leafs-vahti Frederik Andersenin jalkojen välistä. Osuma oli DeBruskille illan toinen ja ottelusarjan viides.

David Pastrnak kasvatti Bostonin etumatkaa. Tshekkitähti oli jäänyt neljässä peräkkäisessä ottelussa ilman maalia sen jälkeen, kun hän oli hurjastellut joukkueiden toisessa kohtaamisessa tehot 3+3.

Boston vei päätöserän nimiinsä 4–0. Marchand laittoi sinetin tyhjiin.