Video: Selostaja hehkutti Mikko Rantasta ja sitten suomalainen iski – näin syntyi NHL-historiaa

Sport Content

Colorado Avalanchen Mikko Rantasesta tuli torstaina kaikkien aikojen neljäs suomalaispelaaja, joka on pystynyt 80 tehopisteen kauteen jääkiekon NHL:ssä.

Colorado isännöi illan kamppailussa Los Angeles Kingsia. Rantanen ylsi rajapyykkiin kauden 27. maalillaan reilun kolmen minuutin pelin jälkeen.

Maali syntyi juuri, kun ottelun toinen selostajaolihehkuttanut Rantasen pelaamista tällä kaudella.

– Kukaan ei taida toitottaa yhtä paljon Rantasesta kuin sinä, ja sen Rantanen kyllä ansaitsee, toinen selostaja totesi.

Samaan aikaan Rantanen oli mukana maalinedustahässäkässä, jossa suomalainen pysyi tukevasti luistimilla puolustajien kovasta härnäämisestä huolimatta. Sinnikkyys palkittiin.Rantanen pääsi tuikkaamaan hienon osuman.

Suomalaisten NHL-pistepörssiä johtava Rantanen kasvatti kauden saldonsa lukemiin 27+53=80. Hän nousi samalla yksin suomalaisten maalipörssin kolmannelle sijalle. Edellä ovat Winnipegin Patrik Laine ja Vegasin Erik Haula.

Muut suomalaiset 80 pisteen miehet ovat Jari Kurri, Teemu Selänne ja Olli Jokinen. Kurrin suomalaisennätys 71+64=135 on kaudelta 1984–85.

Yhteensä suomalaisia 80 pisteen kausia on nyt 22. Kurrilla on niitä 10, Selänteellä yhdeksän, Jokisella kaksi ja Rantasella nyt yksi.

Floridan Aleksander Barkovilla (26+47=73) on mahdollisuudet liittyä kerhoon vielä tällä kaudella. Barkovilla on jäljellä 10 ottelua.

Rantasen maali vei Coloradon 1–0 –johtoon. Siihen Avalanchen ilonaiheet sitten loppuivatkin. Los Angeles murskasi Coloradon 7–1.

Los Angelesin kapteeni Anze Kopitar veitti NHL-uransa ensimmäistä neljän maalin iltaa. Hattutemppu oli Kopitarille NHL-uran neljäs.

Los Angeles nousi Pacific–divisioonan kolmannelle sijalle eli viimeiselle suoralle playoff-paikalle. Colorado on kolmen pisteen turvin Läntisen konferenssin playoff-viivan paremmalla puolella.