Video: Jokereille historiallinen voitto 142 minuutin jälkeen, Rämö torjui 82 kertaa – "Ihmiskroppa pystyy isoihin juttuihin"

Sami Lepistö MTV:n uutisvideo

Sport Content

Jokerit onnistui voittamaan Moskovan TsSKA:n jääkiekon KHL:n pudotuspeliottelussa Moskovassa viidennessä jatkoerässä. Kyse oli KHL:n kaikkien aikojen pisimmistä ottelusta Mika Niemen tekemän ratkaisevan 2–1 -maalin synnyttyä ajassa 142.09.

Jokerit kavensi ottelusarjan 2–3:een. Joukkueen kausi siis jatkuu.

– Nyt on todella suuri tunne siitä, että sarja kääntyy. Jätkät todella uskovat siihen. Tämä on nyt ihan uusi sarja. Ollaan himassa pelattu muutenkin hyvin, varmasti saatiin tästä lisäpontta siihenkin. Hoidetaan lauantaina himassa ja tullaan tänne takaisin seiskapeliin, kommentoi Jokerien puolustaja Sami Lepistö seuransa tiedotteessa.

Lepistön mukaan hurjat minuutit jaksoi kyllä pelata.

– Jätkät olivat aika hyvällä jalalla ja positiivisella mielellä, kun tultiin erätauoilla koppiin. Peliaikaa taisi tulla itselle 52 minuuttia tai jotain, on siinä paljon lätkää, mutta hyvin on treenattu kesällä ja ihmiskroppa pystyy isoihin juttuihin, kun mieli on mukana. Haluttiin voitto, ja siksi saatiin voitto, 52.19 jääaikaa kellottanut Lepistö kuvaili joukkueen latausta.

TsSKA sai jatkoerien aikana kiekon kerran maaliinkin. Osuma kuitenkin hylättiin.

– Ei siinä oikein usko loppunut missään vaiheessa. Kaveri pääsi vähän pyörittämään joissain jatkoerissä, en edes muista missä niissä, mutta ei heillä ollut ihmeempiä paikkoja, pääsivät vähän alueella olemaan. Tiesimme koko ajan, ettei se vaadi kuin yhden vedon ja pompun, niin homma on selvä. Niemi teki hienon vedon, ja se riitti. Tulihan siinä lätkää pelattua aika paljon, Lepistö naurahti.

Maalivahti Karri Rämö torjui peräti 82 kertaa.

– Aivan uskomaton peli Karrilta. Kummatkin veskarit olivat loistavia, mutta Karri veti pidemmän korren ja antoi meille mahdollisuuden voittaa, hänellä ei ollut mitään ongelmia. Hieno pelata tuollaisen veskarin edessä, Lepistö hehkutti.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Helsingissä.