Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan nuorimmat SM-mitalistit, Elmo ja Saku, juhlivat mitalikahveilla – "Tämä on hyvä laji, sillä jalat vahvistuvat"

URHEILU Vantaan liikuntapalvelut kutsui arvokisamitalistit yhteiseen juhlaan.

Mitalit kiiluvat kaulassa korsolaisella Saku Keskiaholla, 6, ja Ylästössä asuvalla Elmo Santalalla, 7. BMX Helsinki -seuran pyöräkrossia harrastavat pojat olivat nuorimmat osanottajat Vantaan liikuntapalvelujen järjestämillä mitalikahveilla keskiviikkona.

Viime kesänä he voittivat omassa ikäluokassaan BMX racingin eli pyöräkrossin SM-hopeaa ja -pronssia.

Lajissa nopeus ratkaisee. Kilpailuissa 8 urheilijaa kerrallaan ajaa noin 400 metrin mittaisen radan läpi ja nopein voittaa. Kokonaiskilpailussa on useita lähtöjä aika-ajoista karsintojen kautta finaaliin. Kilpailussa lähdön merkitys on suuri ja sitä harjoitellaankin treeneissä ahkerasti.

–Sitten harjoituksissa ajetaan rataa, pumpataan ja hypitään, Saku kertoo.

Keskiaho ja Santala osallistuivat viime vuonna myös PM-kilpailuihin Norjassa. Tuolloin alle 12-vuotiaita ei laitettu järjestykseen, mutta vantaalaiset olivat ikäluokkansa kolmen nopeimman joukossa.

Vaikka molemmat urheilijat ovat mitaleista ja menestyksestä mielissään, eivät mitalit ole ainoa asia, joka motivoi.

–Osallistuminen kisoihin on kivaa, vaikka ei voittaisikaan, Saku toteaa.

Ensi kesänä molemmat urheilijat siirtyvät 7-vuotiaiden sarjaan.

–Tämä on hyvä laji, sillä jalat vahvistuvat, Elmo Santala kehaisee.

Pyöräkrossia on mahdollisuus kokeilla esimerkiksi maaliskuun alussa GoExpo-messuilla Messukeskuksessa, jonne tehdään asvaltoitu sisärata.

Pääkaupunkiseudulla tällä hetkellä ainoa rata on Helsingin Kivikossa. Espoon Matinkylään valmistuu uusi rata ensi vuonna.

Vantaan kaupungin liikuntapalvelut kutsui tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaikki vuonna 2017 arvokisamitalin voittaneet vantaalaiset tai vantaalaista seuraa edustavat urheilijat yhteiseen tilaisuuteen.

Mitalikahvit järjestettiin ennen varsinaista Vantaan Liikuntagaalaa Sokos Hotel Vantaassa Paikalla oli vajaat sata palkittua urheilijaa. SM-, PM-, EM- tai MM-mitalin saavuttaneita urheilijoita oli monesta eri lajista voimistelusta karateen. Kaikkiaan arvokisamitalisteja oli Vantaalla viime vuonna liikuntapalvelujen arvion mukaan noin 250.

Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti kertoi, että tilaisuuden tarkoituksena oli näyttää kaikille vantaalaisille, ja samalla myös muille kunnille, että Vantaalla menestyneitä urheilijoita riittää ja heitä arvostetaan.

Samanlainen tilaisuus järjestetään Vantaan Liikuntagaalan yhteydessä myös ensi vuonna.