Samuli Kärkkäinen iski BBU:n mestariksi

Tappiotta jatkava järvenpääläisnyrkkeilijä löi Myyrmäen ammattilaisnyrkkeilyillassa Reinis Porozovsin hajaäänituomiolla ottelussa Itämeren alueen tittelistä.

Latvian Reinis Porozovs (vas.) tarjosi Samuli Kärkkäiselle tiukan vastuksen ja teetti järvenpääläisellä täyden iltapuhteen. Robert Monstovics

Robert Monstovics

VANTAA | Myyrmäen ammattilaisnyrkkeilyillan promoottori Juho Tolppola osui puoliksi oikeaan ennakkoarviossaan pääottelun voittajasta.

–Samuli (Kärkkäinen) on hyvässä kunnossa ja hyvillä fiiliksillä, enkä usko, että ottelu kestä täyttä (kahdeksan kolmeminuuutisen erän) aikaa, Tolppola povaili järvenpääläisen ja Latvian Reinis Porozovsin välistä alemman raskassarjan (90,7 kg) tittelikohtaamista BBU:n (Baltic Boxing Union) eli Itämeren alueen mestaruudesta.

Kansallishymnien ja seisaaltaan annettujen suosionosoitusten jälkeen Kärkkäinen ja Porozovs tarjosivat liki salin täydelle Urheilutalon yleisölle tarkkaa nyrkkeilyä, kuten tittelikohtaamiselta odottaa sopikin. Kinnarilainen 27 vuotta täyttävä perheellinen Helsinki-Vantaan aulakuormaaja Kärkkäinen otteli taktisesti kypsästi ja viisaasti.

Naama on kuin romukaupan ikkuna.

Hän ei lähtenyt mukaan tyrmäyspuheillaan uhonneen riikalaisen usein sitomisiksi muodostuneisiin lähinuhjaamisiin, vaan piti ottelun enimmäkseen hallussaan tuottaen vasenkätisenä jälleen vastustajalleen hankaluuksia kuudennessa ottelussaan paidattomana.

Hajaäänituomiota odotellessa Kärkkäisen reaktiot jalostuivat odottelevan epäuskon ja milteipä -toivon kautta eläimelliseen riemuun. Yksittäisistä tuomarinäkemyksistä hän äimisteli 80–75-paremmuuttaan vielä sunnuntainakin. Toinen puolto irtosi täpärästi 77–76, ja jokseenkin oikeutettu näkemys latvialaisen paremmuudesta kirjattiin 75–78.

– Luulin (kuulleessani hajaäänituomiosta), että tappio tulee. Kovalle vastustajalle on annettava täysi tunnustus, Kärkkäinen sanoi. Hän ei tietenkään selvinnyt iltapuhteestaan kolhuitta. Molempiin silmäkulmiin otti, ja oikeanpuoleinen vaati kolme tikkausommelta.

–Naama on kuin romukaupan ikkuna, Kärkkäinen luonnehti. Voiton arvo ja merkitys kirkastuivat entisestään yön yli nukkumisen jälkeen.

– Uran jatko oli ihan tästä ottelusta kiinni. Seuraavan matsin aika on myöhemmin.

Yleisöön menevää pugilismia esittivät myös raskaan sarjan ammattilaisdebytantit – unkarilainen Ferenc Bartus ja Kärkkäisen amatööriaikojen seurakaveri, pohjoishelsinkiläinen Järvenpään Kehäkarhujen Jukka Saarinen, 39. Puistolalaiselle oli alussa käydä madjaarin kanssa köpelösti. Bartus käytti häntä luvunlaskussa taaimmaisella yläkoukulla. Saarinen vei kaikki tuomariäänet 38–37.

Tulokset

Keskisarja (sovittu 74 kg, 4 erää): Janne Rantanen Tampere–David Kaszas Serbia 3–0.

Keskisarja (72,6 kg, 8 erää): Sanna Turunen–Sanja Ostojic Bosnia-Hertsegovina 3–0.

Raskas sarja (+90,7 kg, 4 erää.): Jukka Saarinen–Ferenc Bartus Unkari 3–0.

Alempi raskassarja (sovittu 83 kg, 6 erää): Sami Enbom Lahti–Adam Kovacs Unkari ko 2. erä (1.10).

Raskas sarja (+90,7 kg, 6 erää.): Gennadi Mentsikainen Helsinki–Tamaz Zadishvili Georgia tko 4. erä (1.00).

Ylempi välisarja (sovittu 68 kg, 6 erää): Oskari Metz Helsinki–Richard Baba Unkari tko 4. erässä (0.33.).

Alempi raskassarja (90,7 kg, 8 erää): Samuli Kärkkäinen–Reinis Porozovs Latvia 2–1.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.