Viljanen Vantaalta haastaa maailman parhaat miljoonaturnauksessa – avauskierroksella vastassa "Chuck" Norris

Kim Viljanen heittää torstaina suuremmassa salissa. Vantaalainen matkaa Lontoon Alexandra Palaceen, dartsin MM-kisoihin. Tero Vähämäki

Tero Vähämäki

Dartsin MM-kilpailut käynnistyvät torstaina 14. joulukuuta. Suomen ykkösheittäjänä tunnettu Kim Viljanen saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa maailman rankingin 15. sijalla majailevan Alan "Chuck" Norrisin Avausvastustajan lempinimi juontaa juurensa samannimiseen, ikoniseen asemaan nousseeseen action-tähteen.

Baltian turneen kymmenestä turnausvoitosta seitsemän pokannut vantaalainen lähtee kolmansiin MM-kilpailuihinsa haastamaan kovaa avausvastustajaansa.

– En ole aiemmin heittänyt häntä vastaan, mutta kyseessä on hyvä ja tasainen kaveri, vantaalainen toteaa.

– Tämä vuosi on ollut Norrisilta vähän heikompi, joten omalla tasolla pelatessani voin varmasti voittaa ottelun, hän lisää.

Viljasen aiemmat kisavisiitit ovat päättyneet jo avauskierroksella. Hän lähteekin kisoihin metsästämään avausvoittoaan.

Darts on Isossa-Britanniassa valtavan suosittu laji ja monituhatpäisen yleisön edessä pärjäävät vain urheilijoista kylmähermoisimmat.

– Ensimmäisellä kerralla kisat menivät vielä vähän ihmetellessä. Joka vuosi on helpompaa, Viljanen ennakoi.

Vantaalainen kertoo lähtevänsä kisoihin ottelu kerrallaan -asenteella. Äärimmäisen kovatasoisen turnauksen voitosta on turha haihatella.

– Viime vuonna pääsin heittämään maailman ykköstä (Michael van Gerwen) vastaan ja kyyti oli todella kylmää. Kärkipään jätkiä on lähes mahdoton voittaa.

Voittajalle liki puoli miljoonaa euroa

Dartsin MM-kisoissa heittää Viljasen lisäksi vääksyläinen Marko Kantele.

Viljanen ja Kantele etenivät kisoihin pärjäämällä Baltian turneella.

Mikäli Viljanen voittaa avauskierroksen vastustajansa, hän saa toisella kierroksella vastaansa 18. sijoitetun Belgian Kim Huybrechtsin tai sijoittamattoman Englannin James Richardsonin.

Ensimmäisen kierroksen häviäjät saavat urakastaan 11 000 punnan (n. 12 600 euron) palkinnon. Kisojen voittaja saa 400 000 puntaa (n. 458 600 euroa). Yhteensä turnauksessa on jaossa lähes kaksi miljoonaa puntaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 5. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 6. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 10. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 11. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.