Seurat luottavaisina: Vantaa saamassa uuden jäähallin

URHEILU Vantaalaisseurojen jäähallihanke on toteutumassa. Aviapolis vaikuttaa ihanteelliselta paikalta hallille.

Vantaan jäähallit ovat jo vuosia sitten ylittäneet kantokykynsä. Vantaalla on tällä hetkellä neljä hallia, eli yksi noin 50 000 asukasta kohden.

Tilanpuutteen vuoksi usean jääurheiluseuran harjoitusajat ovat venyneet iltamyöhälle tai aikaiselle aamulle.

Uudet jäähallihankkeet ovat kaatuneet järjestään joko yhteistyön puutteeseen tai rahoituskysymyksiin.

Tilanne sai viime vuoden lopulla positiivisen käänteen, kun Kiekko-Vantaa Itä ry, Etelä-Vantaan Urheilijat ry, Etelä-Vantaan Taitoluistelijat ry ja Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry kertoivat seurojen yhteisestä jäähallihankkeesta Mukaan on sittemmin liittynyt myös Vantaan Ice-Hearts Ry.

Nyt, vuotta myöhemmin, projekti on etenemässä tarvekartoitukseen ja hankesuunnitelma-vaiheeseen.

Kiekko-Vantaa Idän puheenjohtaja Jori Paukkosen mukaan hallihanke on edennyt toivotunlaisesti.

– Olemme vuoden päivät vieneet hanketta eteenpäin. Tapasimme myös kaupungin edustajia keväällä ja heidän kommenttinsa olivat erittäin positiivisia.

Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti kertoo kuulleensa hankkeesta ja toivottaa seurat esityksineen tervetulleeksi. Kaupunki voisi Kallislahden mukaan tukea hanketta vuokra-avustuksilla ja asiantuntijatyöllä. Hallin rakentamiseen on kerättävä varat muualta.

– Yleisellä tasolla voin sanoa, että tuemme yksityisten liikuntapaikkojen seuroja vuokratuilla. Tämän tyyppinen hanke kuuluisi sen vuokratuen piiriin.

Paukkonen kokee, että aiemmat hallihankkeet ovat kaatuneet huonoihin keskusteluyhteyksiin. Virheistä on opittu ja seurat ovat pystyneet puhaltamaan yhteen hiileen.

– Kaikilla on sama tahtotila ja kaikki ymmärtävät uuden hallin merkityksen seurojen elinvoimaisuudelle, Paukkonen sanoo.

– Jääurheilijat joutuvat nykyisin käymään kehyskunnissa harjoittelemassa. Se maksaa ja vaikuttaa seurojen kasvumahdollisuuksiin. Uuden hallin myötä seurat saisivat lisää jääaikoja ja pystyisivät laajentamaan toimintaansa esimerkiksi eri tasoisiin joukkueisiin sekä matalan kynnyksen harrastekiekkoon ja -luisteluun.

Uuden hallin sijainti on vielä arvoitus seuroillekin, mutta Aviapolis voisi olla Paukkosen mukaan ihanteellinen kaupunginosa.

– Alue on keskeinen ja sinne on hyvät liikenneyhteydet, joten se palvelisi kaikkia seuroja. Emme kuitenkaan ole mustasukkaisia paikan suhteen. Pääasia, että Vantaa saa uuden hallin, Paukkonen pohtii.

– Lähistöllä on myös lentokenttä, joten voisimme houkutella esimerkiksi turisteja viettämään päivää erilaisten jääaktiviteettien parissa.

Tavoitteena vuosi 2021

Poukkosen mukaan hallin olisi tarkoitus valmistua vuonna 2021.

Hallin hinta tulee olemaan noin 4–5 miljoonaa euroa. Kokonaissumma riippuu halliin rakennettavista oheisharjoituspaikoista ja muista tarpeista. Varat on tarkoitus kerätä yksityisellä tuella. Kaupungin tukijärjestelmä mahdollistaa puolestaan hallia vuokraavien seurojen tukemisen.

Nykyteknologialla pystytään alentamaan hallin käyttökustannuksia. Poukkonen kertoo, että seurojen tavoitteena on myös mahdollisimman pieni hiilijalanjälki.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut