Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko vantaalainen koripallotyhjiö vihdoin täyttymässä – Ringside lähtee kauteen ennätysnuorella joukkueella

URHEILU Ringsidessa naiset toimivat suunnannäyttäjinä junioreille. Joukkue valmistautuu ensimmäiseen sarjakauteensa.

Paljon on vettä virrannut Vantaanjoessa sen jälkeen, kun vantaalaisjoukkue viimeksi taisteli pisteistä Naisten Korisliigassa.

Pussihukkien konkurssi marraskuussa 2008 aiheutti pääsarjoihin vantaalaisen koripallotyhjiön, jota yksikään joukkue ei ole vieläkään pystynyt täyttämään.

Nyt ilmassa puhaltavat vienot muutoksen tuulet. Muutama vuosi sitten perustettu PuHu Junioreiden ja Leppävaaran Pyrinnön vantaalais-espoolainen yhteisseura Ringside sai täksi kaudeksi juniorien lisäksi aikuisia pelaajia. Tällä hetkellä joukkue valmistautuu alkavaan I-divisioonakauteen.

Ringsiden divisioonajoukkue lähtee sesonkiin erikoisesta asemasta. Vain harvat pelasivat viime kaudella samassa joukkueessa, joten pitkä harjoituskausi on ollut olennainen yhteen hitsautumisessa.

Ringsideen täksi kaudeksi liittyneet Veera Kesänen ja Essi Lyytikäinen eivät näe liki tyhjästä kasatun joukkueen olevan ongelma.

– Koripallopiirit ovat kuitenkin sen verran pienet, että miltei jokainen tietää ainakin jollain tasolla toisen, Kesänen toteaa.

– Harjoituksissa oli paljon tuttuja naamoja, vaikka harvoihin oli tutustunut kunnolla, Lyytikäinen lisää.

Ringside-tulokkaat odottavat jo pitkän harjoitusjakson jälkeen alkavia tosipelejä.

– Olemme harjoitelleet todella paljon ja halu mennä kentälle on jo suuri, Lyytikäinen sanoo.

– Meillä on todella hyvä fiilis joukkueesta. Olemme sopineet yhteiseksi tavoitteeksemme pudotuspeleihin pääsyn, Kesänen ilmoittaa vierestä ja lisää, että etenkin nousua tavoittelevan ToPon kaataminen olisi kova saavutus.

Nuoresta iästä huolimatta (Lyytikäinen on 25- ja Kesänen 22-vuotias) kaksikko kuuluu Ringsiden naistenjoukkueen kokeneempaan kaartin.

– Meillä on ensimmäistä kertaa aikuispelaajia mukana joukkueessa. Heidän antama esimerkki auttaa junioripelaajia paljon, joukkueen valmentaja Jussi Syrjänen uskoo.

– Meillä on todella paljon junnuja ja vähän aikuisia, mutta koripallo yhdistää kaiken ikäisiä, Kesänen vannoo.

Monipuolinen ikäjakauma on tarkoin harkittu suuntaus.

– Pelaajien kehittäminen on meidän tavoitteista suurin, Syrjänen kertoo.

– Se ei kuitenkaan tarkoita, ettemmekö pelaisi voitoista joka ottelussa.

Seurassa on halua kehittää omien pelaajien lisäksi naiskoripalloa kokonaisuudessaan.

– Viime aikoina on näkynyt yritystä viedä koripalloa eteenpäin. Se näkyy maajoukkuetasolla, mutta tyttöjuniorien valmennus on vielä huonoa, Syrjänen valittelee.

– Me yritämme viedä omalla tekemisellämme hommaa parempaan suuntaan.