Hakunilan juoksusuora ollut liki vuoden käyttökiellossa – "Meille ei kerrota yhtään, missä mennään"

URHEILU Juoksurata on ollut liki vuoden suljettuna.

Hakunilan kalliosuojan juoksusuora sai viime huhtikuussa uuden polyuretaanipinnoitteen. Tila on kuitenkin ollut käyttökiellossa, sillä kemikaalit aiheuttivat tilaan voimakkaan kitkerän hajun. Ville Heinonen

toimitus

Noin vuoden käyttökiellossa ollut Hakunilan kalliosuojan juoksurata pysyy edelleen suljettuna. Radan pinnoitusremontin jälkeen havaitut ilmanlaatuongelmat ja hajuhaitat ovat vähentyneet, mutta tilan avaamisaika on vielä täysi mysteeri.

Remontista vastanneen Jäämestarit Oy:n toimitusjohtajan Osmo Rajalan mukaan ongelmat tulivat heille täytenä yllätyksenä.

–Käyttämämme materiaali on hyväksi todettu ja sitä löytyy sadoilta, ellei tuhansilta radoilta ympäri maailman. Juoksusuoran vanha pinnoitekin oli samanlainen, eikä sen asentamisen jälkeen havaittu vastaavanlaisia kemikaalihöyryjä.

Rajala sulkee pois myös mahdollisen valmistusvirheen materiaalissa.

–Juoksurata ei kovetu normaalisti, vaan rakoilee, jos pinnoitteessa on laatuvika. Tässä tapauksessa rata kovettui hyvin, vaikka teimme kaupungin pyynnöstä sen pinnasta normaalia paksumman, hän perustelee.

–Tuollaisessa vanhassa kalliosuojassa voi toki olla muitakin sisäilmaongelmia. Asiaa olisi ehkä hyvä tutkia siltäkin kantilta, Rajala lisää.

Hakunilassa vakituisesti harjoitteleville urheiluseuroille koko talven jatkunut evakko on aiheuttanut suuria hankaluuksia. Vantaalta ei löydy korvaavia paikkoja vakituiseen talviharjoitteluun.

–Olemme joutuneet siirtämään harjoitukset Myllypuron Liikuntamyllyyn, vantaalaisen Kenttäurheilijat-58:n johtoryhmään kuuluva Hannu Nurmi kertoo.

Naapurikaupungissa harjoittelu ei ole ihanteellinen järjestely seuralle, jonka urheilijoista suurin osa on vantaalaisia. Pidempien matkojen lisäksi Helsingissä harjoitteleminen käy myös lompakon päälle.

–Mennyt talvi on ollut hankala ja tullut todella kalliiksi seuralle. Meiltä peritään suurehkoja maksuja Liikuntamyllyn vuoroista, koska olemme Helsingin ulkopuolelta tuleva seura.

Nurmea korpeaa erityisesti se, ettei seuroille tiedoteta tilanteen kehittymisestä tarpeeksi.

–Sen verran osaan sanoa, että ilmanlaatua on mitattu viimeksi kuukauden sisällä. Myös uusi ilmanvaihtokoneisto oli tuloillaan viime vuoden puolella. Muuta infoa ei ole kuulunut. Vantaan Tilakeskus tai liikuntapuoli ei kerro meille yhtään missä mennään.

Asioiden hidas eteneminen saa myös moitteita:

–Tässä on suoraan sanottuna jäänyt sellainen kuva, että asioista vastaavat eivät istu yhteisen pöydän ääreen suunnittelemaan keinoja asian ratkaisemiseksi. Odotellaan vain, että aika korjaa ongelmat.

Vantaan Tilakeskus ei useista yhteydenottopyynnöistä huolimatta vastannut Vantaan Sanomien kysymyksiin juoksusuoran tilanteesta.

Teksti: Tero Vähämäki

Tästä on kyse:

Hakunilan kalliosuojan juoksusuora suljettiin viime vuoden huhtikuussa, pian remontin valmistumisen jälkeen.

Tilassa havaittiin haihtumiskaasuja, jotka voivat olla haitallisia terveydelle.

Voimakas, kitkerä haju aiheutti tiloissa urheileville pahoinvointia ja hengitysvaikeuksia.

Hajuhaittoja on pyritty poistamaan parantamalla tuuletusta.

Kalliosuojassa on juoksusuoran lisäksi muun muassa salibandykaukalo, iso ja pieni tatami sekä tilat painonnostolle.

Muut tilat ovat käytössä normaalisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vantaa ennen ja nyt: Rekolassa vietettiin kelluvia pirskeitä Keravanjoella jo melkein sata vuotta sitten
 2. Vahinko opetti valppaaksi – Vantaalaisen seuran keräämiä tietoja käsiteltiin laittomasti
 3. HSL ottaa bussireitit tarkasteluun Vantaalla – Tuusulanväylän linjastosuunnitelmassa pohditaan, mitkä linjat kulkevat tulevaisuudessa Tammistoon, Pakkalaan ja Aviapolikseen
 4. Mielipide: Vantaan kerrostalorakentaminen perustuu autottomuuden utopiaan – Ilman pysäköintipaikkaa jäävien asukkaiden autot päätyvät omakotialueiden riesaksi
 5. Ruotsin liigan viime kauden kingi Tuomas Määttä lähtee etsimään uusia haasteita Venäjältä – "Suomessa ei edes ymmärretä, kuinka suuri laji jääpallo siellä ja Ruotsissa on"
 6. Mielipide: Riittävän usein tuleva huomautus valvojilta voisi hillitä vesijuoksijoiden kimpassa liikkumista altaassa
 7. Mielipide: Roskaaminen on viheliäinen ongelma, johon tulisi puuttua selkein ohjein ja sanktioin
 8. Mielipide: Nikinmäen vaarallisen suojatien turvallisuutta pitäisi parantaa – raskaan liikenteen käyttämän vilkkaan tien yli kulkee pian joka päivä koululaisia
 9. Vainio 8.8.
 10. Koronakevään jälkiä paikataan Vantaalla tukiopetuksella, erityisopettajilla ja koulunkäyntiavustajilla – näin syyslukukausi käynnistyy Vantaan kouluissa ensi viikolla
 11. Pääkirjoitus: Syksyllä tasapainoillaan koronan kanssa kouluissa ja työpaikoilla – Kestääkö kapasiteetti jokaisen flunssaoireisen testaamisen?
 12. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 13. Vantaan Viihdeorkesteri soittaa juhlakonsertissa 90-vuotiaan Jorma Panulan musiikkia kapellimestari-säveltäjän itsensä johtamana
 14. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 15. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Karkkihammasta kolotti Myyrmäessä – nainen söi makeisia paljain käsin kaupan irtokarkkilaatikosta, poliisi paikalle
 2. Mielipide: Vantaan kerrostalorakentaminen perustuu autottomuuden utopiaan – Ilman pysäköintipaikkaa jäävien asukkaiden autot päätyvät omakotialueiden riesaksi
 3. Peijaksessa hoidossa ollut mies varasti pyörän sairaalan pihasta keskellä yötä – vartijat saivat tuoreeltaan kiinni
 4. Suomen ”rikoshistorian raukkamaisimmasta” teosta on 27 vuotta – ex-syyttäjä Ritva Santavuori kertoo jutusta, jossa liikuntakyvytön liikemies murhattiin kotiinsa Helsingissä ja viranomaisetkin joutuivat "tappolistalle"
 5. HSL ottaa bussireitit tarkasteluun Vantaalla – Tuusulanväylän linjastosuunnitelmassa pohditaan, mitkä linjat kulkevat tulevaisuudessa Tammistoon, Pakkalaan ja Aviapolikseen
 6. P- ja I-junien vuorovälit pitenevät entistä aiemmin –  syysaikataulu muuttaa myös K-junien kulkua
 7. Koronakevään jälkiä paikataan Vantaalla tukiopetuksella, erityisopettajilla ja koulunkäyntiavustajilla – näin syyslukukausi käynnistyy Vantaan kouluissa ensi viikolla
 8. Vahinko opetti valppaaksi – Vantaalaisen seuran keräämiä tietoja käsiteltiin laittomasti
 9. Vantaalaismies epäilee: Maanjäristys rikkoi vantaalaiskoulun ikkunan – Seismologi ei tyrmää väitettä
 10. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 11. Tikkurilaan nousee VAV:n kolme uutta ympäristöystävällistä kerrostaloa – vuokrataloihin ei tule lainkaan autopaikkoja
 12. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 13. HSL-bussit siirtyvät pian talviaikaan: linjat 432 ja 739V lopetetaan, reittejä muutetaan, bussien vuorovälejä pidennetään
 14. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 15. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.