Uransa yllättäen lopettanut Volkova:  ”Kilpailemaan en enää koskaan palaa”

Ekaterina Volkovin (vas.) opissa Kisakallion harjoitussalissa olivat jyväskyläläinen Ella Kokko (oik.) ja 59 muuta rytmisen voimistelun tyttöä. Apuvalmentajana oli Julia Romanyuk (kesk.). Kari Sallinen

Kari Sallinen

Suomen kaikkien aikojen paras rytmisen voimistelun olympiaedustaja Ekaterina Volkova, 19, ei ole kyllästynyt voimisteluun, vaikka lopettikin uransa olympialaisten jälkeen.

– Lopettamiseen oli monta syytä, heikot harjoittelumahdollisuudet ja taloustilanne, sosiaalisen elämän puute sekä halu keskittyä opiskeluun.

– Treenasin parhaimmillaan kahdeksan tuntia päivässä kuutena päivänä viikossa. Kuin olisin ollut armeijassa. Tein sen kuitenkin omasta tahdostani ja mielelläni. Mitä olisin enää voinut sen jälkeen tehdä, jotta olisin kehittynyt paremmaksi seuraaviin olympialaisiin? pohtii Volkova.

Tänä syksynä Volkova on ollut apuvalmentajana Voimisteluliiton leireillä Kisakalliossa ja pitänyt tehopäiviä eri puolella Suomea.

– Toistaiseksi ainakin teen valmennushommia koulun ohessa. Olen saanut voimistelulta niin paljon, että haluan antaa takaisin tietotaitoani urheilijan näkökulmasta leireillä ja omassa seurassani. Aion myös hankkia alan koulutusta.

– Haluan, että seuraavissakin olympialaisissa on Suomesta rytmisen voimistelun edustajia, sanoo Vantaalla asuva Volkova.

Volkovalla on lukion jälkeen kaksi vaihtoehtoa tulevalle työuralleen, liikunta- tai taloustieteiden opinnot.

– Kilpailemaan en enää koskaan palaa, vakuuttaa Volkova.

– Tulen tekemään työtä tulevaisuudessa liikunnan ja varsinkin voimistelun parissa, mutta valmentajaksi en ryhdy. Heitä arvostetaan Suomessa liian vähän siihen nähden miten paljon he tekevät töitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lupapäällikkö: Tiivistäminen on alueiden uudistamista – "Pitäisikö tiivistämisen sijaan rakentaa kaatamalla metsää?"
 2. Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"
 3. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"
 4. Filmipuisto-nimi muistuttaa Veromiehen teollisesta menneisyydestä – Flamingon viereen voi tulla asuntoja jopa 1 200 asukaalle
 5. Mielipide: Vesijuoksijoiden ryhmäytyminen on herättänyt närkästystä – iäkkäille ihmiskontaktit ovat yhtä elintärkeitä kuin happi
 6. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 7. Tikkurilan aseman lähelle avataan uusi joogastudio
 8. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 9. Näytteiden määrän kasvu yllätti Husin – lisää väkeä rekrytoidaan kymmenen hengen viikkovauhtia
 10. Messukeskus tarjoaa kaikille messuvieraille ilmaiset maskit
 11. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 12. Mielipide: Roskaaminen ja julkisella paikalla pissaaminen eivät kuulu sivistyneeseen yhteiskuntaan – monissa maissa huonoa käytöstä suitsitaan sakoin
 13. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 14. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 15. Hänninen 12.8.

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Junaliikennettä sotkenut onnettomuus sattui Koivukylässä – mies selvisi kuin ihmeen kaupalla
 2. "Tämä on Suomen upein koulu" – Kuvat: Tältä näyttää Vantaan uusimmassa koulussa
 3. Puolueiden listoille on jopa tunkua – "En muista hakemuksia tulleen koskaan aiemmin näin paljon"
 4. Lapset pelästyivät heitä luvatta kuvannutta miestä Rekolassa – väitti kuvaavansa Vantaan Sanomiin
 5. Eikö takaisinsoittoa tullut? – 650:n vantaalaisen tiedot katosivat terveysasemien puhelinpalvelun järjestelmästä
 6. Holtittomasti kaahannut huumekuski törmäili pakettiautolla kymmeniin autoihin Kehä I:llä
 7. Vantaalle etsitään uutta varhaiskasvatusjohtajaa
 8. Vantaa joutuu laittamaan lähes 14 miljoonaa euroa lisää joukkoliikenteeseen
 9. Triathlon-kisa aiheuttaa muutoksia liikenteelle Kuusijärven alueella – Ensi viikonlopun kisaan ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa
 10. Vantaa irtisanoi sopimuksensa siivousfirma SMC Palveluiden kanssa
 11. Hänninen 12.8.
 12. Kadunvarteen Jokiniemessä jätetystä lihanpalasta löytyi lasinsiruja – poliisi kehottaa koiran ulkoiluttajia tarkkaavaisuuteen
 13. Vanhempi voi harvoin kilpailla teini-ikäisen lapsensa kanssa parivaljakkona samassa sarjassa – Vantaa Triathlonissa viikonloppuna se on mahdollista
 14. Vantaalaisen taiteilijan teoksia on esillä eroottisen taiteen näyttelyssä – "Taide voi palauttaa seksuaalisuuteen henkisen aspektin"
 15. "Palautusmylly" hotkaisee pussillisen pulloja ja tölkkejä sormia tahraamatta – Tammiston Citymarketin kauppias: "Miksi tätä ei ole keksitty aiemmin?"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.