Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Legenda saa paidan kattoon, muttei pidä itseään seuraikonina

Petteri Laurilan mittavaa lentopallouraa kunnioitetaan Ducksin kotiottelussa 7. tammikuuta.

Lauantaina 7. tammikuuta nähdään Lumon liikuntahallissa jotain historiallista: korsolainen lentopallon pääsarjaseura jäädyttää pelinumeron ensimmäistä kertaa koskaan.

Juhlakaluna toimii numerolla 3 pelannut Petteri Laurila, joka loisti passarina silloisessa Korson Vedossa. Seremonia järjestetään KoVesta Vantaa Ducksiksi muuttuneen joukkueen kotipelissä, joka alkaa kyseisenä lauantaina kello 16. Yle TV2:n televisiopelissä vastassa on VaLePa, Laurilan ensimmäinen liigaseura.

Laurila, 43, kuvailee numeron jäädytystä aivan poskettomaksi kunniaksi, joskaan ei pidä itseään KoVe-ikonina.

– Seura haluaa varmaankin kunnioittaa uraani kokonaisuudessaan, eikä niinkään vain KoVessa viettämääni aikaa, joka ei ollut kuutta vuotta pidempi.

Passari toki johdatti kaudella 2003–2004 KoVen pronssille, eli seurahistorian toistaiseksi ainoaan mitaliin, mutta uransa kohokohdat hän koki toisaalla.

Etelä-Vantaan Urheilijoissa nelivuotiaana ensimmäiset pallonsa pompotellut Laurila siirtyi kouluikään vartuttuaan vantaalaiseen Kaivos-Veikkoihin, jossa lentopalloharrastus pääsi toden teolla vauhtiin.

Lahjakas hän oli muun muassa jääkiekossakin, mutta lätkä-EVU:n edustusryhmän sunnuntaiset aamuharjoitukset helpottivat lajivalintaa. Lentopalloon hän sitten satsasikin hurjasti.

– Olin todella vaativa itseäni ja muita kohtaan, enkä katsonut laiskottelua hyvällä. Oma halu kehittyä oli valtava – en jättänyt nuorenakaan treenejä väliin missään tapauksessa.

Valmentajan säntillinen ihannepelaaja kehittyi taituriksi, joka loi mittavan kansainvälisen uran.

Sveitsin, Italian, Ranskan, Puolan, Turkin ja Viron kentillä esiintyneen Laurilan ansioluettelo karttui muun muassa himoitulla Italian mestaruudella, jonka hän voitti Modena Volleyssa 2002.

Hän on toistaiseksi ainoa suomalainen mieslentopalloilija, joka on voittanut kyseisen liigan.

– Pelillinen roolini siinä joukkueessa kuitenkin jäi pieneksi. Ykköspassari Lloy Ball pelasi aina, jos oli vähänkään kunnossa.

Kysyttäessä parhaista saavutuksistaan hän korostaakin Sveitsin tuplamestaruutta ja nousua Italian A1-liigaan.

Peliuran päätyttyä keväällä 2014 Laurila on kesäisin auttanut korsolaisseuraa tekemään pelaajasopimuksia. Hän kehuu estoitta yhteisöllistä KoVe-henkeä.

– Porukka on tehnyt järkyttävän määrän talkootöitä seuran eteen. Ennemminkin kattoon voisi paitani sijaan nostaa haalarit, työhanskat tai vaikka rumpupalikat.