Kaksi sarjatasoa pudottautunut Taft aikoo palata Vaahteraliigaan – ja pelata siellä ilman vahvistuksia USA:sta

Puheenjohtaja Timo Jaakkola päätti muun seurajohdon kanssa, että Taft hakee vauhtia kakkosdivarista. Tarkoituksena on antaa vastuuta Jesper Korkalaisen kaltaisille omille lupauksille. Ville Heinonen

Ville Heinonen

Amerikkalaisen jalkapalloilun vantaalaisseura Taft on muuttanut toimintatapojaan kahden penkin alle menneen pääsarjakauden jälkeen.

Vaahteraliigan jumboksi tänä ja viime vuonna jäänyt miesten edustusjoukkue pelaa ensi kaudella II-divisioonassa, eli kaksi sarjaporrasta alempana.

– Meillä oli aikamoinen satsaus tämän vuoden kauteen taloudellisesti, jotta olisimme saaneet kasaan mahdollisimman hyvän joukkueen, sanoo seuran puheenjohtaja Timo Jaakkola

– Ajatuksena oli se, että nimivalmentaja Stephen Stokes voisi tuoda joukkueeseen lisää pelaajia. Kuvio ei toiminut, emmekä saaneet peliä siihen kuntoon kuin piti.

Tämän kauden 12 ottelusta Taft voitti viimeisen ja hävisi loput. Viime vuonna, ennen Stokesia, meni vieläkin huonommin: kymmenen tappiota kymmenestä pelistä.

Tuolloin Taft sai säilyttää pääsarjapaikkansa, koska halukkaita nousijoita ei löytynyt. Tänä vuonna samaa mahdollisuutta ei tiettävästi ole, mikä pakotti uuteen linjanvetoon.

– Teemme tosi hyvää juniorityötä. U19-, U17- ja U15-joukkueista on tulossa paljon pelaajia, joille haluamme tulevaisuudessa turvata selkeän polun Vaahteraliigaan, Jaakkola kertoo.

– II-divisioonan säännöt mahdollistavat U17-pelaajien osallistumisen, eikä siellä tarvita niin kovia taloudellisia satsauksia. Siellä pärjää ilman jenkkipelaajiakin.

Seuran tavoite on palata pääsarjaan 2–4 vuoden sisällä, mutta tulipalokiirettä ei ole.

– Vaikka ensi vuonna voittaisimme kaikki pelit, niin todennäköisesti jatkaisimme II-divarissa vielä vuoden.  Sieltä voi nousta suoraankin Vaahteraliigaan, jos tilaa on.

Divarikaudella Taftissa jatkaa näillä näkymin noin kymmenen jäsentä tämän kauden edustusjoukkueesta. Loput parikymmentä paikkaa täytetään omilla junioreilla.

– Kunnianhimoinen tavoitteemme on pitkäjänteisen rakentamisen kautta päästä Vaahteraliigaan oman kylän poikien avulla ja pelata siellä ilman jenkkivahvistuksia.

Valmentajina kaksi Mikaa

Taft on lajiliiton rankkauksessa tämän vuoden toiseksi paras nuorisoseura Suomessa. Edellä on vain Roosters.

Listauksessa otetaan huomioon mm. menestys eri ikäluokissa sekä maajoukkuepelaajien määrä.

Edustusjoukkueen päävalmentajina toimivat vastedes Mika Alanen ja Mika Karhu.

Seura etsii pelaajia kaikkiin ikäluokkiin.

Edustusjoukkueen sekä U17–U19-pelaajien ensimmäinen pelaajapalaveri on 31.10.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut