Vantaalta lähtevät biljardin EM-kisoihin eri puusta veistetyt kaverukset

URHEILU Tomi Ahonen ja Jouni Nykänen lähtevät EM-kisoihin erilaisin vahvuuksin.

Tuskinpa pähkinärinneläiset Tomi Ahonen ja Jouni Nykänen arvasivat teinipoikina ensimmäistä kertaa biljardisaliin astellessaan, että he jonain päivänä pääsevät yhdessä lajin EM-kisoihin.

Tuo päivä koittaa elokuun alussa, kun myyrmäkeläistä AC Luna -biljardikerhoa edustavat kaverukset lähtevät Albanian pääkaupunkiin Tiranaan. Ensin he osallistuvat 5.–7. elokuuta pelattavaan ysipallon Euro Tour -osakilpailuun, eli Euroopan ammattilaisliiton turnaukseen.

Elokuun kahdeksantena alkavat biljardin senioreiden EM-kisat, joissa hieman yli nelikymppiset vantaalaiset hamuavat menestystä 8-, 9- ja 10-pallossa sekä straight poolissa. Henkilökohtaisten kisojen lisäksi Nykänen osallistuu joukkuekilpailuun.

Vaikka kaksikko on harjoitellut ja pelannut yhdessä neljännesvuosisadan, on heidät pelaajina veistetty eri puusta.

Ahonen tunnustautuu aggressiivisen ja hyökkäävän pelitavan suosijaksi, siis hieman samantyyppiseksi raketiksi kuin snooker-ässä Ronnie O'Sullivan

–Jouni on Peter Ebdon -tyyppinen hieroja, joka jaksaa miettiä ja väkertää, Ahonen naurahtaa heittäen velmun katseen kaveriinsa.

Nykänen ei kiellä asiaa.

–Olen puolustava pelaaja, "Tomppa" on suoraviivaisempi. Hänen vahvuutensa ovat rotaatiolajit, joissa lyödään palloja numerojärjestyksessä, kuten 9- ja 10-pallossa, Nykänen näkee.

–Minun vahvuutenani ovat strategialajit – eli kasipallo ja straight pool – joissa saa hieroa, miettiä ja tehdä turvalyöntejä.

Ensimmäistä kertaa senioreiden EM-kisoihin osallistuva Ahonen nimeää tavoitteekseen mitalin 9- ja 10-pallossa.

–En ole koskaan tykännyt lähteä pelaamaan vain pistesijoista.

Nykänen on kaksissa edellisissä EM-kisoissa sijoittunut straight poolissa sijoille 5–8.

–Siihen kaipaisin parannusta, eli päätyyn asti mieluusti. Kasipallosta olisi kiva saada mitali.

Kova pari

Tomi Ahonen ja Jouni Nykänen ovat voittaneet kaksi viimeisintä SM-kultaa 9-pallon parikilpailussa MN40-sarjassa.

Nykäsellä on senioreiden EM:istä joukkuehopeaa ja -pronssia. Hän voitti SM-pronssia yleisessä sarjassa kymmenisen vuotta sitten.

Ahonen on saavuttanut Euro Tour -osakilpailussa sijan 5–8 henkilökohtaisessa kisassa. Viime kaudella hän sai SM-hopeaa yli 40-vuotiaiden 10-pallossa.

Luna-seurasta lähtee Albaniaan myös Karo Långström, joka kisaa junioreiden EM-kisoissa heinä-elokuun vaihteessa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut