Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TiPS-naisten syksyssä on taas mitalin tuoksu – Kansallisen liigan kärkiottelu Tikkurilassa lauantaina

Urheilu: Tikkurilan Palloseura kohtaa tulevana lauantaina Kansallisen liigan kärkikamppailussa Kuopion Palloseuran. Vantaalaisten on lähes pakko voittaa kotiottelunsa, mikäli he haluavat pitää mestaruushaaveet elossa.

Kansallisessa liigassa kolme kärkijoukkuetta ovat jo käytännössä lopullisesti karanneet muilta, vaikka alkusarjaa on pelaamatta muutama kierros ja sen jälkeen ohjelmassa on vielä kuuden parhaan joukkueen yksinkertainen loppusarja.

Kärkikolmikon muodostavat viime kauden mitalistit. Pronssiseura Kuopion Palloseura johtaa ja jahtaa ensimmäistä naisten Suomen mestaruuttaan. Hallitseva mestari Åland United ja viime kauden kakkonen Tikkurilan Palloseura ovat seitsemän pistettä kuopiolaisia perässä tasapisteissä, mutta vantaalaisilla on ottelu vähemmän pelattuna. TiPS:n ero seuraaviin on jo toistakymmentä pistettä. PK-35 Vantaa oli ennen tiistai-illan pelejä kuudentena.

Viime lauantaina pelattiin tämän kauden toinen Vantaan liigaderby. TiPS voitti PK-35 Vantaan Tikkurilassa 2–0. Molemmat maalit syntyivät ensimmäisellä puoliajalla. Tia Hälinen viimeisteli kauden kahdeksantensa Elli-Noora Kainulaisen nappisyötöstä, ja Anna Nurmi puski liigauran ensimmäisensä kapteeni Annika Haanpään mainiosta kulmapotkusta.

TiPS:n maalipörssin kärjessä yhdeksällä osumallaan on ammattilaiseksi Espanjan pääsarjassa pelaavaan UDG Tenerifeen jo matkannut Roosa Ariyo. Heinäkuun alussa päättyneen kesätauon jälkeen itävantaalaisten ykkösmaalarina on kunnostautunut Jenna Topra. Hän osui neljässä pelissä peräkkäin, ja kun 11. heinäkuuta Ilvestä vastaan syntyi Topran liigauran ensimmäinen hattutemppu, tuli TiPS:n 20-vuotiaan oman kasvatin viime kuun saldoksi kuusi maalia. Hänen kauden kokonaissaldonsa on seitsemän osumaa.

Topran maaliputki katkesi viime lauantain derbyssä, mutta TiPS otti tärkeän voiton, vaikka sen hyökkäyspeli olikin toisella puoliajalla aivan hukassa.

– Olisi pitänyt pitää palloa maltillisemmin. Yritimme liian nopeilla hyökkäyksillä päästä vastustajan maalille, Topra sanoo.

Kyllä me pystymme KuPS:n kotikentällämme kaatamaan.

Päävalmentaja Pauliina Miettinen siirsi hänet kesken viime kauden kärkihyökkääjästä laitapelaajaksi, kun homma ei kymmenen osumaa tuottaneen edelliskauden (2019) jälkeen ottanut jostain syystä toimiakseen. Viime syksynä Topra paukutti kaksi mitalien värin kannalta erittäin tärkeää osumaa HJK:n verkkoon, mutta varsinaisesti hänestä on uudella pelipaikalla saatu tehoja irti vasta nyt.

– Laidassa pääsen paremmin pelaamaan omilla vahvuuksillani. Kesti jonkin aikaa, kunnes muu joukkue oppi hyödyntämään minua riittävän hyvin, selvittää kolme vuotta sitten Suomen 17-vuotiaiden maajoukkueessa sekä EM- että MM-kisoissa pelannut tikkurilalainen.

Topran seuratovereista Suomea edustivat silloin Liettuassa ja Uruguayssa myös Emmi ja Oona Siren sekä Joanna Tynnilä.

TiPS on pelannut tällä kaudella ailahtelevammin kuin viime kaudella. KuPS ryöpytti toukokuussa tikkurilalaisia kotonaan 5–1. Vastaavanlaisella esityksellä ei tämän hetken suurinta mestarisuosikkia horjuteta Tikkurilassakaan, ei myöskään viimelauantaisella tasolla.

– Kuopiossa jokainen meistä taisi pelata kauden kehnoimman pelinsä. Heillä on vahva hyökkäyspää. Meillä ei ole varaa sellaisiin puolustuspään virheisiin, joita teimme toissaviikonlopun 3–2-tappiopelissä Ahvenanmaalla, Topra tietää.

– Kyllä me pystymme KuPS:n kotikentällämme kaatamaan.

TiPS:n rivit harvenevat syksyn tullen. Espanjaan suunnanneen Ariyon lisäksi ovat USA:n yliopistoihin jo lähteneet tai juuri lähdössä seitsemän maalia tällä kaudella viimeistellyt Kainulainen sekä Aino Martikainen ja varamaalivahti Inna Vannula. Jenna Topra painoi viime keväänä valkolakin päähänsä Mäkelänrinteen urheilulukiossa ja pohtii itsekin rapakon taakse siirtymistä.

– On ollut jo puhetta parin yliopiston ja erään agenttitoimiston kanssa. Mutta ei minulla ole sinne kiire, jos ei tule riittävän houkuttelevaa tarjousta.

Lauantaina 7.8. klo 14 Tikkurilan urheilupuistossa Kansallisen liigan kärkiottelu Tikkurilan Palloseura – Kuopion Palloseura.