Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sekaisin-sarjasta tuttu näyttelijä Anna Böhm testaa triathlonia Vantaalla elokuussa

Urheilu: Vantaa Triathlon -tapahtuma on puolentoista viikon päästä ohjelmassa jo kymmenennen kerran. Vantaan Sanomat on koonnut lukijoistaan joukkueen kokeilemaan lajia. Yksi debytanteista on muun muassa Sekasin -tv-sarjasta tuttu näyttelijä Anna Böhm.

Vantaa Triathlon siirtyi koronaepidemian vuoksi nyt jo toisena vuonna peräkkäin kesäkuulta elokuulle. Järjestäjät vakuuttavat tapahtuman olevan terveysturvallinen, ja viime vuonnakin kaikki sujui loppujen lopuksi hyvin.

Vantaan Sanomien lukijoista koottu joukkue osallistuu jo perinteiseen tapaan Kokeile triathlonia -sarjaan. Yksi yhdeksänhenkisen joukkueen jäsenistä on muun muassa Ylen Sekasin-sarjassa Lumikkia näytellyt Anna Böhm. Sekasin palkittiin Kultaisella Venlalla vuoden 2016 parhaana lasten- ja nuortenohjelmana.

Vantaa Triathlonin tutustumissarjassa uidaan ensin 200 metriä, sitten pyöräillään 14 kilometriä ja lopuksi juostaan kaksi ja puoli kilometriä.

– Haluan testata, olisiko triathlon minun juttuni, Böhm sanoo.

– Uinti, pyöräily ja juoksu ovat kaikki minulle lajeina hyvin tuttuja, mutta on mielenkiintoista päästä kokeilemaan, miltä ne tuntuvat samassa paketissa.

Nuorempana Böhm on ehtinyt harrastaa muun muassa maastojuoksua, karatea ja jalkapalloa, jota hän pelasi Hakunilan Riennossa.

Avovedestä en usko koituvan minulle ongelmaa.

– Jalkapallo joukkuelajina kiehtoi, mutta teatteri, eräänlainen joukkuelaji sekin, alkoi sitten viedä niin ison lohkon ajastani, ettei jalkapalloilun jatkaminen enää ollut mahdollista.

Teatteriväen turnauksissa Böhm on pelannut jalkapalloa myöhemminkin.

– Olen päässyt vähän yllättämään taidoillani.

Viime helmikuussa Böhm oli ilmoittautunut avantouinnin SM-kisoihin, jotka kuitenkin koronan vuoksi peruttiin.

– Pitkän matkan juoksua olen aina pitänyt hyvänä pääntyhjennyslajina, eikä se ole sidottu aikaan eikä paikkaan. Uintia olen harrastanut säännöllisesti viitisen vuotta.

Triathlon-kilpailussa uidaan avovedessä. Se asettaa oman haasteensa, kuten myös se, että vedessä saattaa olla ruuhkaa. Pyöräilyosuuden jälkeen juokseminen voi olla tottumattomalle aluksi kuin tervanjuontia.

– Avovedestä en usko koituvan minulle ongelmaa. Lajien järjestys mietityttää kyllä, Böhm myöntää.

Sekasin-sarjan lisäksi Böhm, 29, on näytellyt myös muun muassa toistaiseksi vain Elisa Viihteen suoratoistopalvelussa katsottavissa olleessa Pohjolan Laki -sarjassa sekä Karkurit-sarjassa, joka on nähtävissä C Morella ja myös MTV:llä jo tulevana syksynä.

Viime keväänä Böhm valmistui näyttelijäntaiteen maisteriksi Nätystä, Tampereen Yliopiston informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnasta. Opiskelujensa lomassa hän näytteli Helsingissä sekä Kansallis- että Kaupunginteatterissa.

Koko tämän kesän Böhm on ollut tiiviisti Kansan vihollinen -sarjan kuvauksissa. Sen tapahtumat painottuvat tamperelaisen päivälehden toimitukseen. Sarja tulee ensi vuonna nähtäväksi C Morella.

Ensimmäisen tv-sarjaroolinsa Böhm teki Ihmebantussa jo 12 vuotta sitten.

– Olin silloin Tikkurilan Teatterissa. Siellä tuolloin opettanut Kimmo Tähtivirta oli antanut minusta vinkin. Jännittihän minua tietysti ihan hirveästi. En ollut sitä ennen tehnyt edes mitään avustajahommia.

Böhm kävi lukion Helsingissä Kallion ilmaisupainotteisessa lukiossa.

– Teatterikorkeakouluun pyrin ensimmäisen kerran jo ennen abiturienttivuotta. Pääsin viimeiseen vaiheeseen. Seuraavana vuonna paineet olivat sitten jo liian kovat. Siitä olen joka tapauksessa aina ollut varma, että tätä haluan tehdä, sanoo Böhm, jonka työtilanne näyttää hyvältä koronasta huolimatta.

– Tästä ammatista puuttuu tietynlainen ennustettavuus, mutta onneksi kuvauksia on ensi vuodeksikin tiedossa mukavasti, freelancerina työskentelevä Böhm toteaa. Eikä olisi iso yllätys, jos triathlon-kokeilun jälkeen olisi löydyttävä aikaa uudelle, monipuoliselle harrastuksellekin.