Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hopeaa tällä kaudella saalistanut TiPS luopuu naisten liigapaikasta: Syynä vaikea talous- ja pelaajatilanne – "Onhan tämä aika surullista", sanoo joukkueen kapellimestari Oona Siren

Tällä kaudella liigahopeaa saavuttanutta Tikkurilan Palloseuran naisten edustusjoukkuetta ei nähdä lähivuosina naisfutiksen ylimmillä sarjatasoilla.

Seura ilmoitti sunnuntaina, että se joutuu luopumaan naisten Kansallisen liigan sarjapaikasta.

Vaikean päätöksen syyt ovat pääasiassa taloudelliset, sanoo TiPS:n hallituksen puheenjohtaja Raila Sulasalmi.

– Liigajoukkueen pyörittäminen vaatisi vähintään 100 000 euron budjetin, jotta kenttämaksut sekä valmentaja- ja pelaajapalkkiot voitaisiin hoitaa. Ensi kaudella olisimme joutuneet tarjoamaan pelaajille nollasopimuksia, Sulasalmi sanoo ja lisää, että tällainen olisi ollut väärin pelaajia kohtaan.

Samalla hän korostaa, että tällä kaudella TiPS on hoitanut kaikki palkat ja työnantajavelvoitteensa, kuten pitääkin.

Luopumispäätöksessä painaa myös hankala pelaajatilanne. Seura menetti kesällä pelaajia Yhdysvaltain yliopistosarjoihin, eivätkä omat juniorit ole vielä kypsiä liigatasolle, vaikka menestystä onkin tullut B-tyttöjen SM-sarjassa.

Tälle kaudelle tilannetta paikattiin ulkomaalaisvahvistuksilla.

TiPS:n tavoitteena on, että jatkossa nais- ja tyttöjoukkueet voidaan koota seudun omista pelaajista. Pelaajien kehittämiseen panostetaan uuden valmennuspäällikön ja valmennustiimin voimin.

– Nykyisessä edustusjoukkueessa on ollut paljon pelaajia, jotka olivat aikanaan nostamassa joukkuetta liigaan. He ovat nyt vapaita valitsemaan itselleen uuden joukkueen. Osa tavoittelee uraa ulkomailla, ja yksi suunta on Yhdysvaltain yliopistosarjat, Sulasalmi sanoo.

TiPS:n naisten kakkosjoukkue on pelannut nelosdivarissa, josta lähdetään tavoittelemaan uutta nousua.

Lue myös: Kansallinen liigan kausi päättyi – TiPS-naisille hopeaa, PK-35 Vantaa seitsemäs

TiPS:n keskikentän dynamo, Vantaan Sanomien yleisöäänestyksessä Vuoden 2020 vantaalaisurheilijaksi äänestetty Oona Siren kertoo pelaajien tienneen rahatilanteen olevan huono.

– Olimme kuulleet, että erilaisia vaihtoehtoja mietitään. Mutta lopullinen päätös tuli meidänkin tietoomme vasta sunnuntaina. Rehellisesti sanottuna: onhan tämä aika surullista, TiPS:n oma kasvatti Siren, 20, sanoo.

– Ensi kauden suunnitelmat ovat omalta kohdaltani vielä auki.

Sama tilanne on joukkueen kapteenilla, 23-vuotiaalla Annika Haanpäällä.

– Päässä on tällä hetkellä vain kysymysmerkki. Toivottavasti ensi kauden kuviot piakkoin selviäisivät.

Raila Sulasalmen mukaan naisfutiksen arvostus on Suomessa nousussa, mutta se ei vielä näytä innostavan sponsoreita avaamaan rahahanoja seuroille.

Tälle kaudelle TiPS yritti kerätä varoja vahvistamalla myyntiään, mutta tavoitteista jäätiin.

– Sponsorirahan hankkiminen ei ole missään nimessä ollut helppoa. Osin syynä on ollut tietysti koronapandemia.

Lue myös: Tikkurilan Palloseuran naisten joukkue pokkasi etänä järjestetystä liikuntagaalasta kaksi voittoa ja äänestyksestäkin napakympin – Oona Siren oli Vantaan Sanomien lukijoiden suosikki parhaaksi vantaalaisurheiljaksi