Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalaislähtöinen Ville Rämet jätti jääkiekon ja löi läpi uudessa lajissaan – "Kannattaa toteuttaa itseään"

Rämet ei koe jääneensä oman tiensä kulkijaksi, vaikka valitsikin pesäpallon.

Tämä juttutuokio on käyty vantaalaislähtöisen pesäpalloilija Ville Rämetin kanssa Haminan Palloilijoiden ja Oulun Lipon Ykköspesiksen toisen välieräottelun jälkeen. Ensiksi mainittu ottaa pakkovoiton, ja kakkosvahti palkitaan kakkospalkinnolla kauden ensimmäisessä tosipaikassa.

– Ehkä kovissa paikoissa syttyy helpommin, fokus on sataprosenttinen. En tiedä, mistä tämä kumpuaa. Varmaan se tulee tuolta jostain sisältä. On halu menestyä, Haminassa kakkosvahdiksi sementoitunut Rämet sanoo.

”Korsolaistaustainen huippupesäpalloilija” kuulostaa poikkeukselliselta sanayhdistelmältä.

– Mistä vaan voi nousta mihin vaan, jos tykkää jostakin. Ihminen voi tehdä mitä vaan, jos halua on tarpeeksi. Kannattaa toteuttaa itseään – ihan sama, mikä aihe ja asia elämässä.

Haminan sisäpelissä vähän jokaisella paikalla pelannut Rämet sai pesäpalloon ensikosketuksen Päiväkummun Pesiksessä. Tie vei Hyvinkään Tahkoon ”joskus E-juniorina”.

– Pelasin jääkiekkoa maalivahtina, mutta pesistä oli mielekkäämpää pelata ja treenata. Ei jääkiekko tylsää ollut, kumilätkiä Kiekko-Vantaassa, järvenpääläisessä KJT:ssä ja sipoolaisessa Wolfissa kopannut Rämet muistelee.

Enää reissaaminen ei tunnu erikoiselta.

– Helsingin IFK:ssa tajusin yhden kesän aikana, ettei näitä voi harrastaa päällekkäin.

Onko jääkiekkomaalivahdin tausta auttanut räpyläkäden toimivuudessa?

– Nuorempana varmaan oppi käyttämään sitä välinettä paremmin, molemmissa lajeissa pitää torjua kaikki kohti tuleva. Pesiksessä se onnistuu vähiten kivuliaiten käyttämällä räpylää, Rämet virnistää.

Rämet ei kokenut jääneensä oman tiensä kulkijaksi korsolaisena pesäpalloilijana. Treenimatka Hyvinkäälle otti nelisenkymmentä minuuttia, ja se taittui vanhempien kyydillä. Pelaajan isä Vesa on Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja.

– Ei arkea kokenut raskaaksi tai pakottamiseksi. Treenimatkoilla oli kiva katsoa iPadilta videoita. Pesäpallo oli luonnollinen valinta isän takia.

– Ei lähipiirissä muuten vantaalaisia pesäpalloilijoita ollut. Tällä kaudella joukkuekaverina on ollut vantaalainen Konsta Saarilehto.

Pesäpallo on ainakin yhdessä vantaalaisessa joulupöydässä kova puheenaihe. Talvella puhe rauhoittuu.

Rämet pelasi viime kesänä Tahkossa Poikien Superpesistä ja Loimaan Palloilijoissa Ykköspesistä. Parikymppinen muutti pois Vantaalta, kun siirto Haminaan toteutui.

– Loimaalla asuin hotellissa yöt. Oli reissaamista, autolla piti matkustaa. Enää reissaaminen ei tunnu erikoiselta.

Kesätyöarki ei kuulu Rämetin elämään?

– Ei. Pesäpallosta saa itselle ok summan. Talvella voisi mennäkin töihin, mutta tammikuussa alkaa armeija Vekaranjärvellä. Varmaan kouvolalaisia pelaajia on tulossa, Rämet hymähtää.

Hamina eteni Oulu-sarjasta jatkoon ottaen paikan loppuotteluista, ja nyt noususaumat Superpesikseen ovat todelliset.

– En ole miettinyt ensi kesää, menen paljolti päivä kerrallaan. Jotain suunnitelmia on opiskelunkin suhteen, mutta ei mitään konkreettista.