Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiekko-Vantaan taival päättyi pudotuspeleissä – kaudesta jäi käteen myönteistäkin: ”Se voi olla vantaalaiselle jääkiekolle hyvä juttu”

K-Vantaa kaudesta jäi käteen hyviäkin asioita: seuran ympärille on rakentumassa oma identiteetti.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen on pettynyt, ettei joukkueen tie vienyt pudotuspelien ykköskierrosta pidemmälle jääkiekon Mestiksessä. Kaudesta jäi käteen myös hyviä asioita.

– Tavoitteet olivat pidemmällä, mutta yhteistyöseura putosi nopeasti pois. Sen myötä tuli taloudellisia haasteita ja joukkueen kasaamissuunnitelmat menivät uusiksi. Tähän nähden suoriuduimme seurana ja joukkueena vähintään kohtalaisesti, Manninen puntaroi.

Jokerien edustusjoukkueen taival katkesi KHL:ssä Venäjän sodan takia. Kiekko-Vantaa menetti helsinkiläisten putoamisen takia muutaman runkopelaajan.

– Piti reagoida nopeasti. Rakensimme oman joukkueen, ja pitkässä juoksussa se voi olla vantaalaiselle jääkiekolle hyvä juttu. Identiteetti rupeaa rakentumaan seuran ympärille. Toki on valitettavaa, että tapahtui mitä tapahtui.

– Uskon ja toivon, että seura on menossa eteenpäin ja se näkyisi tulevina vuosina niin markkinoinnissa kuin ottelutapahtumissa ja sitä kautta isompina yleisömäärinä. Kiekko-Vantaa haluaa olla eteenpäin menevä seura ja poistaa näivettynyttä ajatusmallia.

Tämä ajatusmalli leimaa Mestis-arkea, kun tie ylöspäin Liigaan on tukossa.

Tavoitteet olivat pidemmällä.

– Tilanne on haastava. Kirjoittelua näivettymisestä ja siitä, että mistä tässä pelataan. Totuus on se, että usea seura menee selkeästi eteenpäin ja tekee huippuduunia.

– Pelit tarjoavat pelaajille kovan vasteen, Mestis tarjoaa Liigassa breikkaamattomille ponnahduslaudan. Toivon, että puhe näivettymisestä voisi kääntyä siihen, että mahdollisuuksia on. Toki jotta niitä olisi enemmän, sarjojen pitäisi olla avoimia.

Kiekko-Vantaa keikkui kauden alussa sarjan kärkipäässä, lisäksi Tomi Purmola teki läpimurron kotona. Erkka Seppälä ja Atso Lehtinen nousivat liigajäille.

– Vantaalaistaustainen Oliver Tuhkanen löi sarjaan sisälle, Jaakko Kuusisto pelasi tosi kovan kauden pisteiden valossa. Emil Oksanen pelasi upeimman kauden pisteiden suhteen aikuisten tasolla, Roope Elimäki johti joukkuetta.

Lisäksi Samuli Tervo piti joukkuetta pystyssä vaikeissa peleissä ja antoi aina pelatessaan mahdollisuuden voittaa.

Kausi loppui Kooveeta vastaan avauskierroksen katkaisuottelun jatkoerässä. Vantaalaiskasvatti Okko Kangasniemi veivasi ratkaisumaalin puhuttaneesta rangaistuslaukauksesta.

– Sanotaan näin, että se oli varmaan tilanne, joka johtaa jonain päivänä rankkariin ja jonain toisena päivänä ei, Manninen sanoo.

Nyt edessä on työehtosopimuksien mukainen huili. Ensi kauden joukkue on rakentunut ja sopimuksia on ajankohtaan nähden kohtuullisesti.

– Muutama on lisäksi työn alla. Toukokuun toisella viikolla aloittelemme treenejä. Olemme etuoikeutetussa asemassa olemalla harvoja joukkueita, jotka pääsevät harjoittelemaan jäille kesäaikanakin. Uskon sen auttavan ryhmäytymisessä ja yhteenhitsautumisessa.

Mannisen tie on vienyt seurassa nuorten Mestiksen apuluotsin paikalta edustuksen päävalmentajaksi.

– Pitää mennä kausi kerrallaan. Mutta on selvää, että omat tavoitteet ovat Liigassa. Kiire ei kuitenkaan ole.

Lue lisää: "Tavoitteena on taso, jolloin meillä olisi nousumahdollisuus Liigaan" – Kiekko-Vantaa kaipaa lisää yleisöä peleihin uudella kaudella