Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

PK-35 Vantaa lähtee futiskauteen mitalinkiilto silmissä – ”On nälkää näyttää enemmän sitä mitä osaan”, sanoo avainpelaaja Tuulia Mikkola

Joukkue lähtee ensi viikolla alkavaan Kansallisen Liigan kauteen hyvällä fiiliksellä.

Myyrmäen urheilupyhätön maisema on maaliskuisena maanantaina kuin sydäntalvelta. Lunta tulee niin, ettei eteen meinaa nähdä. Puut ja tiet ovat lumesta valkoisina.

Jalkapallohallissa tilanne on toinen. PK-35:n naiset tähtäävät 14. huhtikuuta alkavaan Kansallisen Liigan kauteen.

– Fiilis on hyvä. Meillä on ollut sairastumisia ja loukkaantumisia, mutta ne on hiljalleen selätetty, Tuulia Mikkola sanoo.

Pelaajan näkökulmasta mennyt talvi on sujunut tasaisesti.

– Ei ole ollut esimerkiksi pahempia loukkaantumisia. Talvi on sujunut muutenkin hyvin. Opiskelen, käyn töissä ja pelaan. Se on hyvä palapeli.

Kesän tullen osteopatiaopiskelut Metropolian ammattikorkeakoulussa jäävät tauolle. Töitä urheiluhieroja tekee viikosta riippuen, mutta joukkuekavereita hän ei juurikaan hiero.

– Lepopäivinä haluan pitää lepopäivän. Teen töitä keikkaluontoisesti, Mikkola hymyilee.

Onko koulutusala intohimo vai varasuunnitelma?

– Kyllä ala kiinnostaa, mutta enemmän kyse on siitä, että on uran jälkeen jotain tekemistä. Olen tottunut tekemään jotain muuta silloin, kun en pelaa tai treenaa.

Viime kaudella kymppipaikan pelaajalta jäi väliin vain kaksi ottelua. Mikkolan mukaan kunto ei pääse laskemaan, kun vetää treenit hyvin ja pysyttelee terveenä.

Jyväskylästä lähtöisin oleva, mutta Valkeakoskella lapsuudessa asunut Mikkola on toisellakin tavalla otollisessa asemassa. Kausi on hänelle kolmas vantaalaisjoukkueessa – ilman korona-arkea tai muita haasteita.

– Olen päässyt paremmin sisään peliin ja taktiikkaan, kun olen nyt ollut useamman vuoden mukana. Ympäristö on tuttu.

Valkeakoski on yksi suomalaisen jalkapallon legendaarisimmista paikoista. Jokaisella lajin parissa viihtyvällä on mielikuvia Tehtaan kentästä, Hakasta ja niin edelleen.

– Futis on ollut aina mukana elämässä, 5-vuotiaana aloitin. Jatkan niin kauan, kun tämä on kivaa.

Vantaalla olosuhteet ovat kunnossa. Tupruttavassa sateessa treenaaminen olisi kaukana ihanteellisesta, varsinkin kauden lähestyessä.

– Olisikin aika hirveää, jos nyt joutuisi olemaan ulkona. Olosuhteet ovat hyvät, ja onhan meidän stadion hieno, Mikkola hymyilee.

PK-35 Vantaan kausi alkaa Ilvestä vastaan, jota Mikkola edusti junioreista kauteen 2020.

Viime kaudella PK-35 Vantaa päätyi neljänneksi kahden pisteen päähän pronssista. Nälkää jäi.

– Aina lähdetään tavoittelemaan kultaa, mutta tällä hetkellä se mitali on tavoite. Omalla kohdalla on nälkää näyttää enemmän sitä mitä osaan. Ja on halua pelata enemmän.

Hallitseva mestari KuPS pysähtyy kurinalaisella puolustamisella.

– Maalinteossa pitäisi onnistua hyvällä prosentilla, eikä paikkoja saa hukata.

Lue lisää: Päävalmentaja Jari Väisänen on luotsannut PK-35 Vantaan naisia vuodesta 2014 – Kyllästymisen merkkejä ei ole havaittavissa