Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalainen Jimi, 12, tarttui mailaan Egyptin-lomalla ja se oli menoa – nyt plakkarissa on jo useita mitaleita ja tavoitteena ammattilaisura

Jimi Koivumäki kilpailee pöytätenniksessä, joka on yksi nopeimmista ja vaikeimmista palloilulajeista.

Lokakuussa 2019 Egyptiin tehty lomamatka muutti vantaalaisen Jimi Koivumäen, 12, elämän. Nuori tarttui hotellin uima-altaalla pöytätennismailaan, ja ensikosketusten jälkeen hän ei siitä irti ole päästänyt.

– Matkan jälkeen äitini otti yhteyttä vantaalaiseen TIP-70:ään, ja ensimmäiset treenit olivat marraskuun alussa. Sain hyvää valmennusta, ja siitä lähti varsinainen innostus.

Etelän hotellimiljöissä lomaillut tai mailapelihalleissa kuntoillut saa mielikuvan pöytätenniksestä. Se ei vaikuta helpolta lajilta.

– Palloon yleensä osuu, mutta se pitäisi saada lyötyä vastustajan puolelle siten, ettei vastustaja saa lyötyä sitä takaisin.

– Pöytätennis on yksi nopeimmista ja vaikeimmista palloilulajeista, joka vaatii nopeaa reagointia ja päätöksentekokykyä.

Nyt ei puhuta ihan tavallisesta harrastelijasta. Isä Sami Koivumäki kertoo huomanneensa Egyptissä, että poika ymmärsi heti, miten palloon kannattaa lyödä.

– Mitään kierteitä ei tässä vaiheessa ollut mukana, mutta pelisilmä oli havaittavissa, isä kertoo.

Kyky oppia ja positiivinen asenne ovat auttaneet kehittymään.

Uran alussa jalkapalloakin pelaillut Koivumäki ei ole täysin poikkeava lahjakkuus, mutta luotsi Taneli Keinosen silmään pisti erinomainen keskittymiskyky.

– Kyky oppia ja positiivinen asenne ovat auttaneet kehittymään, luotsi sanoo.

Vajaan neljän vuoden taipaleella on tapahtunut valtavasti. Koivumäki on saanut uusia kavereita sekä matkakokemuksia.

– Helmikuussa lensin yksin Ouluun kisoihin ja asuin pelikaverini sekä pahimman kilpakumppani Lukan luona, nuori virnistää.

Toukokuussa järjestettävään Finlandia Junior Openiin on tulossa kaksi pelikaveria Irlannista. Koivumäet majoittavat heidät.

– Myös hienot kokemukset ulkomailta lasken saavutuksiksi. Viime vuonna kävin harjoitusleirillä Unkarissa sekä kisoissa Ranskassa, Latviassa ja Ruotsissa.

Entä urheilulliset saavutukset?

– Viime vuonna sain SM-hopeaa sekä joukkue- että kaksinpelissä 12-vuotiaiden sarjassa. Tänä vuonna voitin Suomen mestaruuden 13-vuotiaiden kaksinpelissä ja hopeaa joukkuepelissä, sekä pronssia 15-vuotiaiden kaksin- ja nelinpelissä.

Mainitut ulkomaat ovat Koivumäen kalenterissa myös tänä vuonna, pari viikkoa sitten hän palasi harjoitusleiriltä Tsekistä.

– Tulevaisuuden tavoitteisiini kuuluu kehittyä pelaajana sekä päästä maajoukkueeseen ja mahdollisesti pelata ulkomailla ammattilaisena.

Läksyt ja kokeet Koivumäki vannoo hoitavansa. Kisa- ja harjoitusmatkoille hän on anonut ja saanut vapaata.

– Olen reissuillakin lukenut kokeisiin ja hoitanut tehtävät. Kiitos Seutulan koululle. Ja koulu on mielestäni sujunut hyvin.

Peruskoulutaipaleen jälkeen Koivumäki tähtää nykyisten ajatusten mukaan Mäkelänrinteen urheilulukioon. Hänellä riittää aikaa myös ”normaaliin peruskoululaisen elämään”.

– Elämään mahtuu tietokone- ja mobiilipelaaminen pikkuveljen ja kavereiden kanssa. Kesäisin tykkään käydä mökillä.