Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perinteinen käsipalloturnaus järjestetään Vantaalla – "Lämminhenkinen tapahtuma"

Myyrmäen urheilutalolla pelataan yli 35-vuotiaiden käsipallon Suomen mestaruuksista.

Vantaalaisedustusta on luvassa. If Helsinge Atlas toimii turnauksen järjestäjänä. Miesten sarjassa mukana on viisi joukkuetta, ja naisten sarjassa neljä. Atlakselta löytyy joukkue molemmista sarjoista. Atlaksen valmennuspäällikkö Arto Starck on mukana pelaamassa, ja odottaa molempien kotijoukkueiden taistelevan mitaleista.

– Kyllä me miehissä ainakin lähdetään aina voitosta pelaamaan, ja varmasti naisetkin taistelevat mitaleista. Viime vuonna olimme miesten sarjassa kolmansia, mutta nyt olemme saaneet muutaman pelaajan lisää, hän ennakoi.

IKIS-35 nimeä kantava turnaus on jokavuotinen tapahtuma. Turnaukseen saavat osallistua yli 35-vuotiaat, mutta myös samana vuonna 35 vuotta täyttävät pääsevät pelaamaan. Turnauksessa pelataan virallisista Suomen mestaruuksista omassa ikäluokassaan. Tänä vuonna turnaus järjestetään Vantaalla, Myyrmäen urheilutalolla. Arto Starck odottaa mielekästä turnausta.

– Se on lämminhenkinen ja hyvällä fiiliksellä pelattava tapahtuma. Täysin tosissaan ei pelata, mutta kuitenkin hyvällä tasolla. Siellä voi nähdä juttuja, joita normaaleissa peleissä ei voi tehdä. Myös junioreille on hyvä mahdollisuus nähdä kokeneempia pelaajia pelaamassa, hän kertoo.

Atlaksessa toivotaan, että mahdollisimman monet löytävät paikalle katsomaan käsipalloa.

– Junioreita on värvätty rummuttamaan, että saadaan tunnelma kattoon. Tietysti toivotaan, että ihmiset tulevat katsomaan. Toivottavasti saamme ainakin junioreita ja entisiä pelaajia paikalle, sanoo Starck.

Valmennuspäällikkönä Arto Starck tietenkin haluaa junioreiden saapuvan paikalle. Atlaksen junioritoiminta rullaa tällä hetkellä oikein hyvin Starckin mukaan. Seuraan on saatu monta SM-mitalia tällä kaudella.

– Meidän 2010 syntyneet tytöt sekä pojat ovat molemmat Suomen mestareita toista vuotta putkeen, ja 2008 syntyneiden tyttöjen joukkue voitti SM-pronssia. 2013 syntyneiden tyttöjen sarjassa ei ole sarjataulukkoa, mutta meidän joukkue ei hävinnyt tällä kaudella kertaakaan, hehkuttaa Starck.

Harrastajatilanne on Atlaksella hyvä. Starck kertoo harrastajamäärän nousseen selvästi syksyyn verrattuna. Myös useat koulukäynnit ovat hänen mukaansa auttaneet asiassa.

– Esimerkiksi ensimmäisellä ja toisella luokalla olevien ryhmässä meillä oli syksyllä viisi harrastajaa. Nyt samassa ryhmässä lapsia on yli 30. Kouluissa vieraileminen on varmasti auttanut. Itse olen käynyt ainakin 20 koulussa esittelemässä käsipalloa, hän naurahtaa.

IKIS-35 turnaus pelataan Myyrmäen urheilutalolla 6.5.