Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan aikuisopiston tuleva kurssivalikoima julki: tarjolla paljon liikuntaa, joukossa ”hyvin harvinainen” uutuuskurssi

Erityisesti tanssia ja hyvinvointiliikuntaa on luvassa Vantaan aikuisopiston syksyllä alkavilla kursseilla.

Vantaan aikuisopisto julkaisi 3. toukokuuta tulevan syksyn kurssitarjonnan. Liikunnalla on iso rooli aikuisopiston kurssivalikoimassa.

Liikunnan suunnittelijaopettaja Niina Sinko kertoo, että liikunnan kurssit keskittyvät eniten tanssiin ja hyvinvointiliikuntaan.

– Meillä Vantaan aikuisopistolla on tarjolla tanssin ja liikunnan kursseja. Olemme profiloituneet tarjoamaan pääosin tanssin ja terveysliikuntamuotojen kuten esimerkiksi joogan, pilateksen ja kehonhuollon kursseja. Jonkin verran meiltä löytyy myös kuntoliikunnan kursseja, kuten kahvakuulalla tekemistä, kuvailee Sinko.

Pääosin kurssit noudattavat samaa kaavaa viime vuosien kurssien kanssa, mutta hieman uutta tarjontaa on myös saatavilla.

– Esimerkiksi meillä on tulossa feldenkrais-kurssi. Se on hyvin harvinainen pääkaupunkiseudulla. Feldenkrais on eräänlainen kehonhuoltometodi. Tanssin puolella valikoima on erittäin laaja seuratanssista balettiin, hän paljastaa.

Kiinnostusta liikuntakursseja kohtaan riittää Singon mukaan hyvin laajalti.

– Tanssi on hyvin kysyttyä lajista riippumatta, mutta vaikea on nostaa esille yksittäisiä kursseja, koska ilmoittautumismäärä jakautuu hyvin paljon eri kursseille.

Liikuntakurssien volyymi on Singon mukaan erittäin suuri. Yhteensä kursseja aikuisopistolla on tuhansia.

– Kursseja on 14 eri ainealueelta, ja liikunta on yksi niistä. Yhteensä osallistujia viime vuonna oli noin 30 000, ja heistä 4 570 oli liikunnassa. Meillä on liikunnassa suuria ryhmiä, joten ilmoittautuneita on paljon. Toteutuneita kursseja viime vuosina on ollut noin 300 joka vuoden osalta, joten tarjontaa löytyy.

Perhekurssit ovat myös merkittävä osa liikuntakurssien tarjontaa.

– Yleisesti perhekurssit ovat osa ohjelmaa. Meiltä löytyy kursseja, joissa vanhemmat voivat liikkua esimerkiksi vauvan tai taaperon kanssa, Sinko sanoo.

Kursseja löytyy tietenkin monilta eri ainealueilta liikunnan lisäksi. Mielenkiintoisia uutuuskursseja ovat esimerkiksi Sisustustekstiiliompelun työpaja ja Elämäni kuosi -verkkokurssi.