Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näytönhaluinen PK-35 Vantaa ottaa mittaa Turun Palloseurasta – "Tiukkaa peliä odotan"

PK-35 Vantaa ja TPS kohtaavat Myyrmäen perjantai-illassa. Vantaalaisilla tähtäimessä täysi pistepotti Ahvenanmaan pettymyksen jälkeen.

Naisten jalkapallon Kansallinen liiga jatkuu perjantai-iltana Myyrmäessä. PK-35 Vantaa saa kotikentälleen vieraaksi sarjanousija TPS:n.

Kotijoukkueella riittää varmasti näytönhalua, koska se lähtee otteluun Åland Unitedia vastaan koetun tylyn 6–0-tappion jäljiltä. Kaikesta huolimatta päävalmentaja Jari Väisänen kertoo joukkueen pääsevän otteluun hyvistä lähtökohdista.

– Lähtökohdat ovat sinänsä hyvät, että saadaan joukkue jalkeille. Viime pelissä Ahvenanmaalla meillä oli pelaajia kipeänä. Nyt ollaan koko rosterilla liikkeellä, että lähtökohdat ovat siinä mielessä loistavat.

Ahvenanmaalla tulleesta rajusta tappiosta huolimatta Väisänen näki pelissä paljon hyvää tulevaisuutta ajatellen.

– Vaikka hävittiin peli 6–0, veimme pallonhallintaa ja muutenkin peliä ihan täysin, hän kuvailee.

Perjantai-illan ottelusta voidaan ennakkoon odottaa varsin tasaista. Vain yksi piste erottaa joukkueet sarjataulukossa neljän ottelun jälkeen.

– Luotan kyllä siihen meidän omaan tekemiseen. Meidän täytyy edellisiin peleihin verrattuna päästä paremmin maalintekopaikoille. Tiukkaa peliä kyllä odotan. TPS on vahva joukkue, kertoo Väisänen.

Yhden pisteen vantaalaisten takana oleva TPS aloitti kauden voitolla ja tasapelillä, mutta on sen jälkeen jäänyt pisteittä viimeiseen kahteen otteluun. TPS nousi takaisin pääsarjatasolle täksi kaudeksi kahden ykkösessä vietetyn kauden jälkeen.

Vaikka TPS onkin sarjanousija, on se erittäin iskukykyinen joukkue.

– TPS on fyysisesti hyvin vahva joukkue. Varmasti haluavat prässätä ylhäältä ja pelata aktiivisesti. Heillä on erittäin hyvä puolustuksen kalusto, joten maalien tekeminen ei tule olemaan meille helppoa, Väisänen ennakoi.

Tuloksellisesti PK-35 Vantaan kausi alkoi hyvin, kun kolmesta ensimmäisestä pelistä tuli yksi voitto ja kaksi tasapeliä. Viimeisin ottelu oli kuitenkin pettymys. Tällä hetkellä joukkue on seitsemäntenä sarjataulukossa. Alkukausi on olosuhteisiin nähden ollut Väisänen mukaan varsin positiivinen.

– Talvi oli koko joukkueen kannalta erittäin vaikea. Meillä oli isoja loukkaantumisia ja paljon pitkiä flunssia. Harjoittelukausi oli tosi vaikea. Siinä mielessä voi olla tyytyväinen ensimmäiseen kolmeen tulokseen. Honkaa vastaan pelasimme jo selkeästi kauden parasta peliämme, vaikka ottelu päättyikin tasapeliin. Odotin kyllä paljon siitä ottelusta Åland Unitedia vastaan, mutta olimme silloin aika pienellä rosterilla liikkeellä. Nyt näyttää taas paremmalta.

Kotijoukkueen tavoitteena on tietenkin napata ottelusta täydet kolme pistettä.

– Ehdottomasti tavoite on kolme pistettä. Ei ole muuta vaihtoehtoa, sanoo Väisänen.

PK-35 Vantaa ja TPS iskevät yhteen 12. toukokuuta kello 19.00 Myyrmäen stadionilla.