Puheenaihe

Apulaiskaupunginjohtaja myöntää: Kauppakeskuksen tulo Kivistöön lykkääntyy jälleen – Kaupungin palveluja väliaikaistiloihin?

Kivistön suuralueella asuu 8500 vantaalaista.

Arkisto/Armi Suojanen

Vantaan maankäytön apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä totesi Vantaan Sanomille alkukesästä Kivistön kauppakeskuksen valmistuvan aikaisintaan keväällä 2021.

Kesän aikana kauppakeskuksen aikataulu on mennyt jälleen kerran uusiksi.

– Kauppakeskuksen osalta aikaisin realistinen valmistumisaika on loppuvuodessa 2022, sanoo Penttilä nyt.

Alun perin ajatuksena oli, että Kivistön kauppakeskukseen tulisivat sen ensimmäisessä rakennusvaiheessa myös kaupungin palvelutilat. Niitä olisivat terveysasema, kirjasto, nuoriso- ja kulttuuritilat sekä avoin päiväkoti.

Kauppakeskus saadaan siis Kivistöön aikaisintaan noin kolmen ja puolen vuoden kuluttua, mutta Vantaan kaupunginhallitus on pitänyt kiinni siitä, että kirjasto ja terveysasema saataisiin Kivistöön vaikeuksista huolimatta viimeistään vuoden 2020 lopussa.

Kaupunginhallituksen vastauksessa Kivistöön palveluja vaativaan Jenni Chenin (kok.) valtuustoaloitteeseen kuitenkin todetaan, ettei vuoden 2020 loppu ole enää realistinen ja että hanketta on näin ollen syytä arvioida uudestaan.

Hankkeen uudelleenarviointi tapahtuu Penttilän mukaan tämän syksyn aikana.

– Tutkimme palveluille myös mahdollisia väliaikaisia tilaratkaisuja, kommentoi Penttilä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala (kok.) sanoo, että Kivistön palvelurakenne on saatava kuntoon. Myös hänen mukaansa kaupungin palveluja voitaisiin tarvittaessa tuoda Kivistöön väliaikaisiin tiloihin.

Mitä palveluja Kivistöön ensisijaisesti halutaan?

– Kysymys pitäisi esittää kivistöläisille. Päiväkoti- ja koulut sekä neuvola Kivistössä on. Uskon, että kaupungin palveluista kaivattaisiin kirjastoa ja terveyspalveluja sekä yhteisöllisiä tiloja, vastaa Multala.

Kivistöön valmistuu koko ajan uusia asuntoja. Niin kaupallisten kuin kaupungin palveluiden saaminen alueelle on keino varmistaa, että alue säilyy houkuttelevana, korostaa Multala.

Kaupungin vastauksessa valtuustoaloitteeseen todetaan kaupungin pyrkivän omalta osaltaan edistämään yksityisiä investointeja, jotta kauppakeskustoiminta käynnistyisi.

Kivistön suuralueella asuu noin 8 500 vantaalaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kivistön megakauppakeskus kutistui Prisma-sarjaan – Valmis aikaisintaan keväällä 20216.6.2019 06.40
Kivistöön suunnitellaan Suomen suurinta tapahtuma-areenaa ja viereen hotellia5.6.2019 13.58
Yritykset haluavat pienentää Kivistön kauppakeskuksen aloitusta – Vantaa on pettynyt tilanteeseen: "Ei se ilahduta tippaakaan"20.12.2018 07.20
Kivistön kauppakeskuksen menestyminen epäilyttää sijoittajia – "Emme ole ajatelleet sitä, että hanke voisi kaatua"13.10.2018 07.15
Kivistön kauppakeskus valmistunee 2020 – monitoimitilaan tulevat kirjasto, kokoontumistila ja päiväkoti30.12.2017 08.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu