Mielipide: Ruokajakoon muutakin kuin makaroneja ja ryynejä

Ruoka-apuun turvautuva eläkeläinen toivoisi saavansa muutakin kuin kuivatuotteita. Arkisto/Lukkari Hanna

Kirjoittaja kiittää ruoan lahjoittajia ja jakajia, mutta toivoisi lahjoituksina sellaisia ruokatuotteita, joita omilla varoilla on vaikea hankkia.

Vantaalla toimii eri yhteisöjä meidän köyhien auttajina ruokaa jakaen, ja siitä olen erittäin kiitollinen, koska meidät eläkeläiset on ulkoistettu ruokajonoihin.

On kuitenkin yksi asia, joka tuottaa pahaa mieltä. Se johtuu siitä, että kun pahimmillaan seisomme tuulessa ja tuiskussa odottaen oikeaa ruokaa, niin saammekin kassin täynnä ”jauhoja”.

Jokainen Suomessa asuva pystyy ostamaan makaroneja, kauraryynejä ja vehnäjauhoja. Me köyhät tarvitsemme juuri sitä mitä emme kaupasta pysty ostamaan, eli kasviksia, hedelmiä, lihaa ja kalaa. Emme mekään elä pelkillä jauhoilla.

Tässä köyhyydessä on muutenkin niin paljon kestämistä, että tätä pahaa mieltä ei enää tarvitsisi.

Toivon että kirjoitukseni tavoittaa myös ruoan lahjoittajia, joita toki kiitän. Toivon kuitenkin myös muistettavan, että me tarvitsemme samaa ruokaa kuin muutkin ihmiset.

N älkäinen eläkeläinen

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut