Mielipide | Vaalilupauksilla ollaan ratikka-asiassa valmiita pyyhkimään pöytää – osa kuntapäättäjistä tuntuu heti vaalikauden alussa ajavan kaksilla raiteilla

Vantaan Sanomissa oli uutinen Vantaan ratikkahankkeeseen liittyen. Kaupunginvaltuuston ensimmäisen kokouksen yhteydessä 25 valtuutettua vaati ratikkahankkeen suunnittelun keskeyttämistä välittömästi.

Kuntavaaleista ei ole kovinkaan pitkä aika, ja nyt on jo käynyt ilmi se, ettei vaalikonevastauksissa äänestäjille kerrotuilla mielipiteillä ja ”lupauksilla” ole väliä vaan valtuustokauden alettua niillä niin sanotusti pyyhitään pöytää. Tämä tuli hyvin selväksi Vantaan ratikkaa käsittelevässä Vantaan Sanomien jutussa.

On valitettavaa ja huolestuttavaa, että vaalilupauksista ei pidetä kiinni tai sitten asiasta ei olla enää mitään mieltä. Tämä ei mielestäni käy.

Meidät on valittu valtuustoon ajamaan kuntalaisten heille tärkeiksi kokemiaan asioita. Ei riitä, että valtuutettu vaalien jälkeen pettää vaalilupauksensa tai kertoo, että ei ole mielipidettä asiasta. Näin näyttää käyneen nyt puheena olevassa ratikkahanketta koskevassa asiassa.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo, että suunnitteluun on jo mennyt niin paljon euroja, että sen keskeyttäminen ei ole järkevää. Hän myös toteaa, että projektiin liittyvien sopimuskumppaneiden kanssa tehtyjä sopimuksia ei voida purkaa ilman korvausvelvoitetta. Projektiin palkattujen työntekijöiden irtisanominen ei myöskään tuntunut olevan mahdollista.

Haluaisin selvityksen siitä, minkälaisia ja kuinka sitovia sopimuksia on tehty ratikkaprojektista, jonka toteutuminen on vielä epävarmaa. Projekteihin palkatut työntekijät palkataan usein vain määräaikaisesti ja työt loppuvat, kun projekti päättyy. Tämä lienee yleinen käytäntö projektiluontoisissa hankkeissa, mutta Vantaalla tämän projektin kohdalla asia tuntuu olevan toisin.

Osa meidän kuntapäättäjistämme näyttää heti valtuustokauden alussa ajavan niin sanotusti kaksilla raiteilla. Tämä ei lupaa hyvää tulevaa valtuustokautta ajatellen.

Miksi me olemme mukana kuntapolitiikassa, jos meillä ei ole mielipiteitä? Vain ja ainoastaan erilaisten mielipiteiden kautta toteutuu kuntademokratia, ja sitähän meidän pitäisi olla toteuttamassa.

Katja Siniketo-Pietilä, KTM, kaupunginvaltuutettu (kok.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut