Muumien tapaamista saadaan Vantaalla vielä odottaa – Näin elämyspuiston tulo etenee

Elämyspuisto tulisi Backaksen kartanon alueelle. Muumien tapaamista Backaksessa saadaan kuitenkin vielä odottaa. Nyt ollaan vasta kaavoitusvaiheessa. Tiina Örn

Tiina Örn

Vantaalle Pakkalaan Backaksen kartanon alueelle suunnitellaan elämyspuistoa. Puistoon tulisi tilaa erilaisia tapahtumia varten ja Muumi-teemainen sisäpuisto.

Suunnitelmat ovat herättäneet paljon kiinnostusta, mutta Vantaan asemakaava-arkkitehti Merja Häsänen laittaa jäitä jo tänä vuonna elämyspuistokäyntiä odottavien hattuihin.

Häsänen muistuttaa, että asemakaavatyö on alueella vasta alkanut. Aluetta suunnittelevalla ryhmällä on ollut Häsäsen mukaan vasta pari kokousta. Niissä ollaan pohdittu muun muassa liikenneasioita.

–  Seuraavissa kokouksissa käsittelemme muita alueen käytön kysymyksiä, suojelukysymyksiä, rakennusten tarkempaa sijoittumista ja kokoa. Mitään ratkaisuja niiden suhteen ei vielä ole tehty, Häsänen lausuu.

Kun kaava on saatu valmiiksi ja vahvistettua, voi maanomistaja hakea rakennuslupaa uudiskohteilleen. Rakennuslupahakemuksen aika on Häsänen mukaan todennäköisesti ensi vuoden puolella.

Kartanoalueen omistaa HOK-Elanto.

Elämyspuistoon odotetaan paitsi pääkaupunkiseutulaisia myös kotimaisia ja ulkomaisia matkailijoita.

Vantaan elinkeinopäällikkö Kimmo Viljamaan toteaa Vantaalle suuntautuvan matkailun olevan yleensä lyhytkestoista ja elämyspainotteista.

– Vantaalle tullaan kylpylään, Heurekaan ja muihin toiminnallisiin kohteisiin. Muumi-teemainen sisäpuisto on hyvä lisä tuohon tarjontaan.

Viljamaa kertoo Vantaalla käyvän paljon myös turisteja, joille Suomi on kauttakulkumaa.

– Heistä moni tulee Aasiasta, jossa muumit ovat suosittuja. Muumit lisäävät Vantaan kiinnostavuutta.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa todetaan, että tapahtuma- ja elämyspuiston rakentaminen perustuisi osittain suojeltaviin, historiallisiin rakennuksiin. Sen lisäksi sille olisi tarve osoittaa 10 000–15 000 kerrosneliötä uutta rakennusoikeutta.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut