Muumien tapaamista saadaan Vantaalla vielä odottaa – Näin elämyspuiston tulo etenee

Elämyspuisto tulisi Backaksen kartanon alueelle. Muumien tapaamista Backaksessa saadaan kuitenkin vielä odottaa. Nyt ollaan vasta kaavoitusvaiheessa. Tiina Örn

Tiina Örn

Vantaalle Pakkalaan Backaksen kartanon alueelle suunnitellaan elämyspuistoa. Puistoon tulisi tilaa erilaisia tapahtumia varten ja Muumi-teemainen sisäpuisto.

Suunnitelmat ovat herättäneet paljon kiinnostusta, mutta Vantaan asemakaava-arkkitehti Merja Häsänen laittaa jäitä jo tänä vuonna elämyspuistokäyntiä odottavien hattuihin.

Häsänen muistuttaa, että asemakaavatyö on alueella vasta alkanut. Aluetta suunnittelevalla ryhmällä on ollut Häsäsen mukaan vasta pari kokousta. Niissä ollaan pohdittu muun muassa liikenneasioita.

–  Seuraavissa kokouksissa käsittelemme muita alueen käytön kysymyksiä, suojelukysymyksiä, rakennusten tarkempaa sijoittumista ja kokoa. Mitään ratkaisuja niiden suhteen ei vielä ole tehty, Häsänen lausuu.

Kun kaava on saatu valmiiksi ja vahvistettua, voi maanomistaja hakea rakennuslupaa uudiskohteilleen. Rakennuslupahakemuksen aika on Häsänen mukaan todennäköisesti ensi vuoden puolella.

Kartanoalueen omistaa HOK-Elanto.

Elämyspuistoon odotetaan paitsi pääkaupunkiseutulaisia myös kotimaisia ja ulkomaisia matkailijoita.

Vantaan elinkeinopäällikkö Kimmo Viljamaan toteaa Vantaalle suuntautuvan matkailun olevan yleensä lyhytkestoista ja elämyspainotteista.

– Vantaalle tullaan kylpylään, Heurekaan ja muihin toiminnallisiin kohteisiin. Muumi-teemainen sisäpuisto on hyvä lisä tuohon tarjontaan.

Viljamaa kertoo Vantaalla käyvän paljon myös turisteja, joille Suomi on kauttakulkumaa.

– Heistä moni tulee Aasiasta, jossa muumit ovat suosittuja. Muumit lisäävät Vantaan kiinnostavuutta.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa todetaan, että tapahtuma- ja elämyspuiston rakentaminen perustuisi osittain suojeltaviin, historiallisiin rakennuksiin. Sen lisäksi sille olisi tarve osoittaa 10 000–15 000 kerrosneliötä uutta rakennusoikeutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Oikeus päätti: Tammistoon ei tule Prismaa – "Hanke on nyt kuopattu"
 2. Vantaankosken hotellikylän vastustajat: Suunnitelman toteutuminen tuhoaisi virkistyskäytön ja maiseman
 3. Pula mansikanpoimijoista johti uusiin ratkaisuihin: saman pellon suomalaiset saavat ukrainalaisia isomman korvauksen – Vantaalla vain itsepoimintaa
 4. Mielipide : Kaivokselan pientalojen pihoilla ja kuisteilla liikkuu varkaita
 5. Päihtynyt ja sekava mies yritti viedä pelejä lähes 3 000 euron arvosta – hallusta löytyi myös puukko
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 8. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 9. Hänninen 8.7.
 10. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 13. Ruoka: Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia
 14. Pääkirjoitus: Kuinka paljon kulttuurimaisemaan voi kajota?
 15. Henkilöauton kuljettaja törmäsi pyöräilijään Kuninkaalassa

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.