Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaa otti tiukan kannan pientaloalueen lähelle suunniteltuun murskaamoon: Meteliaikoja lyhennettävä

Murskaamo: Destia haluaa murskata ja louhia maa-ainesta Keravalla, Vantaan rajan tuntumassa.

Vantaan ympäristölautakunta esittää useita muutoksia Destia Oy:n maa-aines- ja ympäristölupahakemukseen. Yhtiö hakee Keski-Uudenmaan ympäristökeskukselta lupaa murskaamolle Keravalla, lähelle Pohjois-Nikinmäen asuinaluetta Vantaan rajan tuntumassa.

Selvityksen mukaan murskaamo nostaa Pohjois-Nikinmäen melutasoa merkittävästi ja siksi lautakunta vaatii lausunnossaan muun muassa tehokasta meluntorjuntaa, kuten esitettyä korkeampaa meluvallia etelään Vantaan suuntaan.

Kuljetuksia ja kuormausta tehdään hakemuksen mukaan arkisin kello 6–22, murskausta 7–22, porausta 7–21 sekä räjäytyksiä ja rikotusta 8–18, mutta Vantaa haluaa rajoittaa porauksen ja murskauksen kello 7 ja 16 välille. Rajoitusta pidetään tärkeänä, koska lähellä Sipoon puolellakin on murskaamo.

Lautakunnan mielestä virkistysalueeksi kaavoitetulle alueelle idässä ei pitäisi myöntää louhintalupaa lainkaan ja kesä-, heinä- sekä elokuu tulisi rauhoittaa louhinnalta kokonaan.